– fordi tiden kræver et MODSPIL

24. Apr 2006

Endnu en pind til SFs ligkiste

 
Som en tilføjelse min kommentar fra forleden om SFUs pludselige højredrejning i udlændingspørgsmålet har jeg i dag et læserbrev i Jyllands-Posten, der sætter alvorligt spørgmåsltegn ved behovet for endnu et parti i den fremmedfjendske "niche":

Endnu en pind til SF's ligkiste

16/4 LÆSER vi i JP, at SF's Ungdom nu vil til at gøre op med partiets "fløjlshandsker", "fine fornemmelser" og "lalle-tolerance" i udlændingepolitikken.

Og så er der jo en ting eller to, man ikke helt forstår:

Hvad er det for nogle "fløjlshandsker", regeringen og Dansk Folkeparti har haft på i udlændingepolitikken i de seneste fire og et halvt år?

Og hvad var det for "fine fornemmelser", regeringen Nyrup før det døjede med i udlændingepolitikken, med Thorkild "vi går lige til kanten af menneskerettighederne"-Simonsen og Karen "send dem ud på en øde ø"- Jespersen som indenrigsministre?

Hvad er det for en "lalle-tolerance", der har præget den politiske diskurs eller den førte politik i et Danmark, hvor Pia Kjærsgaard nærmest har haft hånds- og halsret over udlændingepolitikken?

Og hvordan kan man så meget som overveje åbenlyst diskriminerende tiltag, der forpligter netop indvandrere (men ikke folk i almindelighed) til at sende deres børn i daginstitution?

Det er svært at se andet end, at SFU har skelet til de mange gode stemmer, der er i Dansk Folkepartis xenofobiske og mistænkeliggørende retorik - og har besluttet selv at gøre ligeså.
Og det er da også nogle absurde meldinger - tror SFU, at vejen til magt og indflydelse lige nu går gennem Louise Freverts og Mogens Camres spinatbede, og så kan det forresten være ligemeget med alt andet?

Åbenbart. Lad os håbe, de snart bliver klogere.

Kommentarer: