– fordi tiden kræver et MODSPIL

25. Aug 2005

Erstatning i Triple A- sagen

 
Triple-A   
musikvideo
I kølvandet på Triple A-sagen, hvor TV2 blæste en musikvideo og dens skuespilleres forsøg på at promovere videoen og et tøjmærke op til en bande farlige gangstere, forlanger en af dé medvirkende, som TV2's journalist således førte bag lyset, nu erstatning.

Gratisavisen Urban skriver her til morgen:
TV2 fik i går et erstatningskrav på 500.000 kroner fra en af de to medvirkende i stationens indslag om indvandrerbanden Triple A. Den 19-årige Aziz Tarig bliver i indslagene præsenteret som repræsentant for en bevæbnet indvandrerbande, der angiveligt er ved at overtage hele ‘fucking Sjælland’. »Min klient er blevet misbrugt og fremstillet som gangster, uagtet at han er en pæn gymnasieelev og ikke er straffet,« siger Peter Hjørne, der er advokat for Aziz Tariq.
(...)
Alligevel mener TV2’s nyhedschef, Michael Dyrby, ikke, at stationen skylder Aziz Tariq noget. »Vi har ikke lavet bevidste fordrejninger i indslagene, så min vurdering er, at der ikke er nogen begrundelse for kravet,« siger han.Det er et ynkeligt svar, mener Peter Hjørne.»Det er til at blive dårlig af at høre på. TV2 har trukket indslagene tilbage, og det har fået personalemæs-sige konsekvenser. Og der er jo ikke nogen, der bestrider, hvad der er foregået. Det eneste, der er usikkerhed om, er, hvor stor erstatningen skal være.«
Og ja, det manglede jo også bare. Intet grundlag er åbenbart for tyndt, når man leder efter påskud for at tilfredsstille journalistens behov for at kildre en frydefuld gysen over "indvandrerne" og al deres kriminalitet.

Diverse politikere og kommentatorer, som straks slugte maddingen og forlangte udvisninger og retspolitiske stramninger, må i dag stå med en temmelig dårlig smag i munden - samtidig med, at vi endnu engang får bekræftet, at alt åbenbart er tilladt, når det drejer sig om at mistænkeliggøre de grupper, der peges ud af den lille, billige racisme, der er så udbredt i vores latterlige land.

En klækkelig erstatning kunne pege i en anden retning og ville derfor være en både god og tiltrængt afrunding på den misére.

Kommentarer: