– fordi tiden kræver et MODSPIL

17. Oct 2005

Fanatisme i Aarhus

 
Humanisme.dk har i dag udsendt en pressemeddelelse, der påpeger fanatismen i den højreorienterede og indvandrerfjendske liste "Århus mod moskeen", der stiller op til det kommende kommunalvalg i Århus.

I den forbindelse anføres der en række udtalelser af foreningens medlemmer, der nok skulle sige et og andet om, hvad vi har med at gøre her:
TOMAS KIERSTEIN (formand for ÅMM): "Det, der derfor gjorde Hitlertyskland til et diktatur, var ikke de monstrøsiteter, som blev begået, men det at de blev begået, uden at folket ved en demokratisk proces havde haft muligheden for at forkaste eller bakke op om Hitlers politik. Det udemokratiske ved Hitlertyskland var ikke indholdet, men formen!" (Foreningens hjemmeside, http://www.aarhus-mod-moskeen.dk/index.asp?id=222).

PER HOVGAARD (byrådskandidat for ÅMM): "I sådan en moské vil der blive præket had til os danskere. Og den dag, de er mange nok, vil de simpelt hen udrydde os" (Ekstra Bladet, 13.10.2005).

PER HOVGAARDs voldsomme udfald rammer ikke blot muslimer, men også homoseksuelle og velgørenhed til u-landene: "Jeg er ved at brække mig over bøsser og lesbiske, der i forkælet, navlebeskuende egoisme opfører sig som forkælede børn." (Ekstra Bladet, 9.8.2005). Almisser til børn og ældre i u-landende kalder han for "kvalmende velgørenhed" (Ekstra Bladet, 29.11.2004).

NIELS-CHRISTIAN HERHOLDT BRAAD (næstformand i ÅMM): "Vi ser friheden, åbenheden, velstanden og sammenhængskraften hos det danske folk blive truet af de muslimske indvandrere. Deres medbragte kultur, intolerance og had er skræmmende. Det er denne form for intolerance, der koransk-loyalt vil blive prædiket i en stormoské i Århus." (JP Århus, 17.6.2005).

TORBEN PETERSEN (sekretær i ÅMM): "Nu mangler koransoldaterne sådan set blot den forlangte stormoské-kaserne til fremtidig eksercits af tvangsrekrutterede koransoldater i området. Et projekt, der præsenteret for vore stedlige politikere, afstedkommer en aldeles umådeholden imødekommenhed, der udelukkende kan tilskrives funktionel og politisk analfabetisme." (JP-Århus, 16.4.2005).

TORBEN PETERSEN (sekretær i ÅMM): Er det "et islamisk guds hus der ønskes opført - eller en korankaserne? Sidstnævnte i næsegrus hyldest til den pædofile guerilla-ekspert, general Muhammad." (JP Århus, 31.3.2005).

CLAUS RASMUSSEN (medlem af ÅMM): ".. ledelsen i Århus Politi eller de valgte politikere [vil] ikke forholde sig til det store problem med den terror som foregår her ude i vestbyen, hvorfor vil I ikke det? Jo, det er nok ganske klart, for som færdselsbetjentene siger: 'Så bor ledelsen i Århus politi ikke i vestbyen', og derfor vil de ikke give de færdselsbetjente, som kører herude, de muligheder der var for at få stoppet denne terror. En mulighed er at bygge en stor mur omkring Gellerupparken, og kun lade dem som skal på arbejde eller er i gang med en seriøs uddannelse få udgang derfra." (JP Århus, 25.9.2004).

SØREN QUIST RASMUSSEN (spidskandidat for ÅMM, medlem af Venstre): "Vi protesterer kun, fordi det er en muslimsk skole, man vil bygge. Vi mener, at det vil ændre områdets karakter markant og tiltrække yderliggående muslimer og folk, som ikke vil integreres. Vi ønsker ikke at se piger med tørklæder, og det sprog, de taler, er støj i vore ører." (JP Århus, 16.4.2005).
Er dette tidsåndens racisme i dens mest rene og ublandede form? I alle tilfælde er der tale om en intolerance, der kaster vrag på alt, hvad der er dansk - som kaster vrag på alt, hvad der er godt i Danmark.

Kommentarer: