– fordi tiden kræver et MODSPIL

26. Oct 2005

Flytning forbudt?

 
Stem på          
Minoritetspartiet
Engang var det en selvfølge, at man frit kunne flytte fra den ene by til den anden.

Men det er det åbenbart ikke længere - i hvert fald ikke, hvis man er kontanthjælpsmodtager; og slet ikke, hvis man er kontanthjælpsmodtager af den forkerte farve og med det forkerte navn på dåbsattesten, læser vi i Jyllands-Posten:
Byer som Århus, Odense og Vejle oplever en stigende tilstrømning af flygtninge, der har overstået tre års bopælspligt i andre kommuner. Men langt de fleste kan trods integrationsperioden stadig ikke klare sig selv, når de flytter, og de store byer mener, at de betaler prisen for oplandskommunernes forsømmelser.
Kunne man eventuelt forestille sig, at de (ofte veluddannede) flygtninge, der "ikke kan klare sig selv" har lidt svært ved at finde job i det lokale autoværksted i Hirtshals eller udfordringer i den lokale folkeskole eller Nexø og netop derfor flytter mod de større byer, når deres første tre års "bopælspligt" er overstået?

Åbenbart ikke, hvis man er borgerlig politiker. I JP Århus uddybes det, at "Århus vil nægte dyre flygtninge adgang". Rådmand Poul B. Skou giver dog udtryk for visse betænkeligheder: "Man kan altid diskutere, om det er godt at stavnsbinde en person ..."

Han tager sig dog straks i det: "Gør vi ikke noget, kan Århus umuligt løfte opgaven, der hele tiden vokser".

Det er altså godt at stavnsbinde en person - i hvert fald, når det drejer sig om fejlfarver på kontanthjælp. Man gør dog opmærksom på, at et sådant tiltag vil "kræve lovændringer".

Skal vi gætte på, at første skridt må være en ophævelse af den Europæiske Menneskeretskonvention?

Kommentarer: