– fordi tiden kræver et MODSPIL

03. Mar 2006

Fogh skaber international konflikt

 
Eller rettere sagt, det er ikke det, der står: "Fogh skaber intern national konflikt", skriver Politiken i en artikel, der handler om, hvorledes den efterhånden hårdt pressede Fogh nu får tørt på af sine nærmeste allierede.

Selv Naser Khader, der ellers har været en af statsministerens allermest trofaste støtter i denne sag, undsiger ham:
"Der er - bortset fra nogle få islamister - overhovedet ingen i Danmark, som sætter spørgsmålstegn ved ytringsfriheden. Men Fogh deler det op, så dem, der er med ham, er for ytringsfriheden. Og dem, der er imod ham, er også imod ytringsfriheden. Det er jo lodret forkert", siger Naser Khader, formand for det nystiftede netværk Demokratiske Muslimer.
Lodret forkert - og samtidig i fuld overensstemmelse med Jyllands-Postens linje, hvilket har fået Grundfos' Niels Due Jensen til at erklære, at både Fogh og Jyllands-Posten helt har tabt hovedet i denne sag.

Også de konservative er ved at have fået nok af Foghs angreb på alt og alle, læser vi:
Politisk ordfører Pia Christmas-Møller (K) sigter både til statsministeren og erhvervslivet, der de seneste dage har svaret skarpt igen på Foghs beskyldninger, når hun siger:

"Tiden er mildest talt ikke til at true sig til en ny indenrigspolitisk krise, alt imens vi står med den største udenrigspolitiske udfordring siden Anden Verdenskrig".

Partiets skatteordfører Charlotte Dyremose siger:

"Retorikken bliver kørt unødigt skarpt op. Jeg vil nødig være med til at grave grøfterne dybere - det er præcis dét, statsministeren skal lade være med".

Jakob Axel Nielsen, arbejdsmarkedsordfører, sammenligner retorikken med USA's præsident George W. Bush, når han taler om »enten er du med os, eller også er du imod os«. Om Fogh-interviewet siger han:

"Det er jo at skabe en intern national konflikt. Den har vi ikke brug for".

Naser Khader følger med i de toneangivende arabiske medier og mener, at Danmark skal prise sig lykkelig for, at de ikke har oversat interviewet med Fogh.
Er Fogh ved at male sig selv endegyldigt op med sine evindelige, bølleagtige forsøg på at løse alle problemer ved at tromle igennem? Bliver denne sag hans og højrefløjens politiske nemesis, eller bliver den tværtimod Dansk Folkepartis Rigsdagsbrand?

Det kan kun tiden vise, men foreløbig lader det til at Jyllands-Postens og statsministerens hidtil trofaste støtter falder fra i hastigt trav.

Kommentarer: