– fordi tiden kræver et MODSPIL

13. Apr 2007

Forskelligt - Jyllands-Posten og Faklen.dk

 
Mit læserbrev i Jyllands-Posten forleden mod "Kvinder for Frihed" gav nogle svar, heriblandt fra en ernæringsekspert, der fandt et par af mine formuleringer vage.

En forkortet udgave af mit svar bliver i dag bragt i Jyllands-Posten:
Fagfolk har ikke monopol
Af Carsten Agger, cand. scient,. teoretisk fysik
PROFESSIONSBACHELOR i human ernæring Michael Langlo spørger mig 4/4, om jeg misbruger min titel, når jeg underskriver mig som cand. scient. uden at være det i human ernæring.

Et kort svar: Jeg er cand. scient. i teoretisk fysik, men er udmærket klar over de ernæringsmæssige sammenhænge mellem sollys og D-vitamin, Langlo påpeger. At Langlo er specialist i human ernæring giver ham ikke monopol på at sætte sig ind i stoffet. Og jeg er enig i, at det er vigtigt at have fokus på alle faktorer, som kan have indflydelse på udbredelsen af D-vitamin-mangel - herunder påklædning og sollys (som man jo også kan få for meget af).

Mit problem ligger alene i foreningen Kvinder for Friheds misbrug af de lægelige data til en hetzagtig politiseren mod tusindvis af danske kvinders foretrukne påklædning - ikke i en saglig diskussion om fordele og ulemper ved folks valg af påklædning eller livsstil.


Og så lidt mere i samme boldgade: Mit indlæg fra for lidt over en måned siden, om de antisemitiske toner i højreekstremisternes retorik (Mendacitas Universalis - Veritas Antisemitica) er samtidig bragt i en noget ekspanderet og forbedret version på Faklen.dk - under overskriften Islamskepsis eller antisemitisme?

Kommentarer: