– fordi tiden kræver et MODSPIL

17. Dec 2005

Forsoning på vej i sag om tegninger af profeten?

 
Berlingske Tidende bringer i hvert fald et telegram herom fra Ritzau, hvoraf det fremgår, at de muslimske foreninger i Danmark ikke længere vil forlange en undskyldning fra Jyllands-posten:
Det Islamiske Trossamfund vil tage luften ud af den storm, der har raset blandt muslimer herhjemme og i udlandet, siden Morgenavisen Jyllands-Posten den 30. september offentliggjorde 12 tegninger af profeten Muhammed.

I et brev til fem af landets universiteter foreslår trossamfundet, at det sammen med universiteterne og Jyllands-Posten afholder en fest over flere dage, der med taler og debatter skal kaste lys over Muhammeds liv.
Ideen er umiddelbart god: Islamisk Trossamfund forsoner sig med Jyllands-Posten og viser herved, at de respekterer den danske ytringsfrihed, hvis nogen var i tvivl (i modsætning til Dansk Folkeparti, der kræver forbud og censur); Jyllands-Posten kommer ud af den misére, de har bragt sig i ved at bringe tegningerne, og kan benytte lejligheden til rent faktisk at vinde de danske muslimers respekt - uden at behøve ligefrem at sige undskyld for deres pubertære provokation; og balladen om tegningerne suppleres med faktisk, historisk oplysning om Islam og profetens liv og virke.

Ritzau kan da også berette, at "både Jyllands Postens ansvarshavende chefredaktør Carsten Juste og flere af rektorerne for landets universiteter er positive over for udspillet".

Og så er dén politiske bombe måske demonteret? Vi har jo lov at håbe.

Kommentarer: