– fordi tiden kræver et MODSPIL

26. Mar 2007

Fremtidens kvindekamp: Bedre sex i hverdagen, mere sex i det offentlige rum

 
Vægmaleri fra Pompeii
Er kvindekampen død, spørger seksualterapeuten Pia Struck i en bemærkelsesværdig kronik i fredagens Politiken, hvor hun fastslår, at "gårsdagens krav om ligeløn og lige rettigheder for kvinder er afløst af en jovial kaglen i hønsegården og en desperat løben omkring for at finde et overset og begravet frø, der indeholder kimen og løsningen til, hvor kvindekampens fronter nu skal stå".

Resultatet er, konkluderer hun, en tilbagevenden til undertrykkelse og gammeldags moral. Men hvad så? Struck forklarer:
Kvindekampen skal rettes indad mod os selv. Fra kvinder, der omskærer kvinder, til at seksualiteten ikke må gå ud over en trang skabelon. Vi vil have retten over vores egen krop. Vi skal kæmpe mod de mange års fordømmelse og fornægtelse af vores egen krop og vores seksualitet. Men er det ikke blot nogle ønsker og krav, som vi kvinder har i dag, kunne man spørge sig selv? Jo, men den samfundsmæssige og religiøse byrde har lagt et skammens tæppe over vores seksualitet. Åget med kristen skamfølelse og figenbladsmentalitet og blufærdighed trætter vores lyst og glæde til vores egen seksualitet.

Sex, orgasmer og onani er en gave, som vi endnu ikke har åbnet i det offentlige rum. Vi skal frigøre os fra de gamle snævre forestillinger og kræve vores ret til vores kvindelige seksualitet og gode orgasmer. Gennem tiden er kvinder med en fri seksualitet blevet hånet, torteret eller i værste fald brændt på bålet. I dag brænder vi ikke kvinder på bålet. Men vi brænder kvinders frihed til at være seksuelle kvinder på bålet.

Vi siger nej tak til triviel pligtsex – tager ansvaret til os for at holde fast i variation og seksuel mangfoldighed hele livet. Vi siger nej tak til de orgasmefri zoner i hjemmene. Vi siger nej tak til at blive opdraget til berøringsangst over vores egen seksualitet.
(...)
Vi besidder et guddommeligt lystcenter mellem benene, der ikke bliver brugt i tilstrækkelig grad. Vi vil have liv, lyst og lyksalighed i en total synergi. En synergi, der får os til at se englenes lys, høre fuglene synge og mærke følelsen af vellyst i hele kroppen på daglig eller ugentlig basis.

Vores krop har brug for orgasme for rigtigt at trives. Orgasmer gør vores krop sundere og mere afslappet for hver orgasme. Sund sex og seksualitet gør livet og glæden værd at kæmpe for.
Og mon ikke hun har fat i noget her? Jeg mener: Hvorfor skal vi alle sammen lære at fare fra Herodes til Pilatus for at tjene penge, hvis vi samtidig taber tilværelsens sande værdier af syne? Sammenligner man med fortiden og dens skikke, kunne man godt få den tanke, at vi har lost it.

Link

Kommentarer: