– fordi tiden kræver et MODSPIL

30. Jan 2006

Go, Bill, go

 
Jeg brød mig ikke ret meget om Bill Clinton i hans tid som USAs præsident, men i spørgsmålet om JPs tegninger af profeten skærer han faktisk ind til benet:
Ingen af os er helt fri for at danne stereotyper omkring folk med forskellige racer, religion og forskellige etniske grupper... Der har været dette rædselsfulde eksempel i det nordlige Europa, i Danmark - disse totalt skandaløse tegninger imod Islam.
(...)
Hvad skal vi gøre - erstatte antisemitiske fordomme med anti-islamiske fordomme? De fleste af de kampe, vi har haft i Europa i de sidste 50 år, har handlet om at bekæmpe fordomme mod jøder - at bekæmpe antisemitisme.
Vel, måske det historiske perspektiv er upræcist, men i forhold til det egentlige rammer Clinton lige præcis hovedet på sømmet: Store dele af det danske højre har de sidste mange år erstattet antisemitisme med anti-islamisme, og Jyllands-Posten har i dén grad ladet sig rive med, hvad enhver, der har læst avisens ledere om indvandring og Islam i de senere år vil vide.

Det er formentlig rigtigt, at JPs ledelse mener det alvorligt, når de nu erklærer, at de ikke ønskede at krænke millioner af muslimer verden over med deres tegninger ved at forhåne deres profet og fremstille dem som terrorister - de ønskede naturligvis kun at træde på en kvart million danske muslimer ved at forhåne deres profet og fremstille dem som terrorister.

Men den, der sår vind, risikerer at høste storm - en storm, som formentlig i de nærmeste dage vil udløse den undskyldning, som det ærlig talt havde klædt JP at rykke ud med længe før jul.

Kommentarer: