– fordi tiden kræver et MODSPIL

10. Dec 2005

Grænseløs paranoia

 
Frisk pust over landet + Hitler Jugend
Imam Abdul Wahid Pedersen kræver Jesper Langballe retsforfulgt, fordi han fra Folketingets talerstol har sammenlignet det, at mange muslimske kvinder går med tørklæde med intet mindre end, at "en rocker går med et hagekors malet på ryggen", skrev Politiken i går.

Folketingets formand Christian Mejdahl erkender da også, at Langballe "gik over grænsen for god og sober tone fra Folketingets talerstol", men mener ikke, der er grundlag for ligefrem at ophæve Langballes parlamentariske immunitet.

Dette stiller imidlertid ikke Langballe tilfreds - han forsøger i stedet på karakteristisk Dansk Folkeparti-manér at tromle hen over Folketingets formand:
Mejdahl har fuldstændig misforstået situationen. Tørklædet er et bevidst signal om, at man ønsker en totalitær lovgivning indført her til lands. Det er bare det, jeg har forsøgt at forklare.
Og her er det, man må sige: Hvor paranoid og hvor langt fra virkeligheden kan man være? Tørklæder bæres af tusinder af kvinder i dette land, fordi de er vokset op i en kultur, hvor de personligt befinder sig bedst med at klæde sig netop sådan, fordi det er en del af deres kultur, deres baggrund og identitet; først og sidst af grunde, der for den enkelte altid er kulturelle og personlige.

Langballes angreb på dem ovenfor repræsenterer derfor ikke en protest mod en totalitær ideologi, som han påstår, men et personligt angreb på hver og en af disse kvinder. Det siger mere eller mindre sig selv, at friheden i et frit samfund også må omfatte friheden til at bære slør.

Men der er åbenbart, som man med hovedrysten gang på gang må konstatere, intet der overgår højrefløjens paranoia i dette land.

Det skulle da lige være deres ønske om at lægge anderledes tænkende, herunder muslimer, for had. Den eneste vej frem mod et mere åbent og venligt Danmark synes at gå over et fuldstændigt brud med Dansk Folkepartis magt. Af med fløjlshandskerne!

Kommentarer: