– fordi tiden kræver et MODSPIL

29. Mar 2005

Halalslagtning og hykleri, II: Berigtigelse

 
Jeg skrev i et tidligere indlæg, at
Spørgsmålet om, hvordan man skal og ikke skal slagte de dyr, vi spiser, dukker atter og atter op i debatten, og fra Dansk Folkeparti og deres trofaste våbendragere på den ekstreme højrefløj (se f.eks. her) ...
hvor her hentyder til et indlæg på Kim Møllers højreorienterede weblog Uriasposten.

Hr. Møller gør dog i et svar opmærksom på, at han "så vidt vides kun [har] leveret et indlæg om "barbariske slagtemetoder" på Uriasposten, og det handlede i al sin enkelthed kun om halalfløjens forhold til samme", og at han "på intet tidspunkt [har] fokuseret på barbariet i "rituel slagtning", eftersom der ikke hersker konsensus i forskningen ... og en nærmere inspektion viser, at han har ret!

Jeg beklager fejlen, som egentlig skyldtes en forveksling - jeg havde forvekslet Uriasposten med den noget mere hadefulde side Filtrat, der havde et indlæg, der mere eller mindre krævede forbud mod halalslagtning.

I øvrigt må jeg sige, at sammenligninger med, hvordan vi gjorde i Danmark i gamle dage (som jeg anstillede i mit tidligere indlæg på ingen måde er irrelevante; idet vi kritiserer andre for at være, hvad de (i al fald i følge vore egne hadske beskyldninger tilsyneladende) er, gør vi klogt i at huske, hvor vi selv kommer fra.

Mht. det urimelige i, at "det urimelige i at halalslagtet kød sælges som standard", vil jeg anføre, at eftersom mange muslimer ikke vil spise kød, der ikke er halalslagtet, skal butikkerne s'mænd nok sørge for, at gøre opmærksom på, hvis noget kød er det - ellers ville de jo afskære sig selv fra en del af markedet!

Ligeledes: Hvis der er et marked specifikt for kød, der ikke er halalslagtet (jeg er f.eks. selv ligeglad og køber kun efter pris og kvalitet), er jeg sikker på, producenterne nok skal udfylde det. Det er med andre ord svært at se problemet (idet de rent dyreetiske overvejelser som i 30erne er et rent og lige så gennemskueligt skalkeskjul for antisemitismen, undskyld antiislamismen).

Morten fra MidtImod.dk har i øvrigt også et glimrende indlæg om emnet.

Kommentarer: