– fordi tiden kræver et MODSPIL

16. Feb 2006

Hvad de dog siger

 
iToot
I forbindelse med den løbende diplomatiske og politiske krise i forhold til den arabiske verden har jeg af og til fundet det informativt at forsøge at lytte til de forskellige stemmer fra den arabiske og øvrige islamiske verden.

Et godt sted at starte er - udover de officielle massemedier, der ofte tegner regeringernes holdninger eller i hvert fald er stækket af censur - er de mange weblogs, hvor almindelige mennesker (og ofte, men ikke altid, ganske skarpe iagttagere) giver udtryk for deres holdning til konflikten sammen med deres øvrige, løbende interesser/bekymringer.

Men hvor finder man disse blogs?

Igen, en god måde at danne sig et overblik på kan være de aggregatorer/oversigtssider, der findes.

Fordelt på nationer har vi f.eks.: Jordan Planet - seneste historier fra en række jordanske blogs

Syria Mirror - en portal, der samler syriske weblogs fra hele verden

Palestine Blogs - Palestine Blog Aggregator

Blogs by Iranians - ikke en aggregator, men en liste af iranske weblogs
Den mest imponerende af disse sider er dog umiddelbart toot: The Arab blog network, der både indeholder sin egen weblog med eksklusive indlæg - samt fungerer som aggregator for 93 weblogs fra hele den arabiske verden.

Så hvis man gerne vil høre lidt om, hvad forskellige mennesker i Mellem-Østen sådan går og tænker om Danmark, livet, universet og alt det der - hvis man, med andre ord, ikke er tilfreds med mediernes Dannebrogs-afbrændende fjendebillede - er toot lige sagen; du kan for eksempel begynde med en oversigt over reaktioner på Muhammed-krisen:
The Arab Blogosphere Reacts to the Danish Cartoons
af den jordanske deltager Roba - hvorfra vi tillader os at citere en enkelt reaktion:
...while the arab islamic population was going crazy over the outrage created by their government’s media over these cartoons, their governments was benifitting from its people’s distraction. The Saudi royal Family used it to distract its people from the outrage over the Hajj stampede. The Jordanian government used it to distract its people from their new minimum wage law demanded by their labor unions. The Syrian Government used it to create secterian division in Lebanon and change the focus on the Harriri murder.
... og masser af andre synspunkter - som sagt, der er nok at tage fat på for den, der gerne vil forstå Mellemøsten som et sted, hvor der bor mennesker, og ikke som en fjern, fjendtlig og uforståelig blok af islamisme og stivsind.

Kommentarer: