– fordi tiden kræver et MODSPIL

06. Dec 2005

Hvor er Jyllands-Postens egen tolerance?

 
Jyllands-Posten ynder for tiden at føre sig frem som tolerancens og ytringsfrihedens bannerfører, som dunker især indvandrere af anden religion end kristen i hovedet med deres intolerance.

Men hvor er avisens egen tolerance, når det f.eks. drejer sig om homoseksuelle? Det har adjunkt Karen M. Larsen et glimrende læserbrev om i dagens avis. Forhistorien er, at Danmarks ambassadør i Israel til en israelsk avis bl.a. har omtalt, hvordan det gik til, da han mødte den mand, der siden blev hans ægtemand. Dette vakte en del opsigt i Israel, og Jyllands-Posten skrev en forarget leder om sagen.

Karen M. Larsen replicerer hertil:
[Sagens reelle indhold] overskygges af den betydelige foragt for homoseksuelle, der oser ud af lederen. For det første er det forhold, at man er homoseksuel, ikke mere privat end det forhold, at man er heteroseksuel, sådan som JP's lederskribent lægger op til.

For det andet er den måde, som Karsten Damgaards mand omtales på, stødende. Han kaldes afvekslende for "faste partner", "partner", "ven" og "samlever".

Men Karsten og hans mand lever i et registreret partnerskab. Han bør derfor enten omtales som hans "registrerede partner" eller, hvad der er normalt blandt homoseksuelle, som Karstens mand.

Man kan kun undre sig over, om man hos JP mangler den tolerance over for seksuelle minoriteter, som man efterlyser så meget hos de danske muslimer?
Apropos homoseksuelle og tolerance, er det nu også i Sydafrika muligt for homoseksuelle at blive gift på lige fod og med samme juridiske vilkår som heteroseksuelle, efter en højesteretsafgørelse om, at andet ville være ulovlig diskrimination.

Nu mangler vi bare, at vi bliver lige så tolerante og civiliserede i Danmark - men her ville den Jyllands-Post, der har så travlt med at rive andre deres intolerance i næsen, jo nok kæmpe imod med næb og klør!

Kommentarer: