– fordi tiden kræver et MODSPIL

19. Feb 2008

Hvoraf kommer uroen?

 
Dagbladet Arbejderen har en lille del af et bud på et bud:
Sociale nedskæringer og nul-tolerance i visitations-zonerne har antændt de sociale uroligheder, som længe har ulmet, påpeger Khalid Alsubeihi, formand for Fædregruppen.

Fædregruppeformanden bor selv midt i visitationszonen Indre Nørrebro. Han fortæller om en hverdag med daglige visitationer og ydmygelser for de unge, som kan risikere at blive stoppet med få minutters mellemrum af forskellige politipatruljer.

- 'Få de sorte arme op', kan de for eksempel råbe. De er meget grove i deres sprog, og det er aldrig danske unge, der bliver stoppet, understreger Khalid Alsubeihi.

De unge oplever ikke kun diskriminationen i dagligdagen på gaden, hvor de bor, siger Khalid Alsubeihi. Går de til politiet med anmeldelser af vold eller tyveri bliver deres sager syltet. I skolen møder de lærere som taler nedladende om deres religion, kultur og forældre. Og gør de noget galt, får de at vide af medier, politikere og offentlighed, at de kan smutte tilbage, hvor de kommer fra.

- Vi taler om unge, der er født og opvokset i Danmark. De har gået i danske vuggestuer og skoler. Den eneste relation de har til deres oprindelige hjemland, er en ferierejse hvert andet eller tredje år ...
Tjah - hvis man pisser længe nok på folk, kan man ganske rigtigt snart komme til at brokke sig over, at de lugter. Men før eller senere kommer der en reaktion.

Link til hele historien hos den lille avis Arbejderen, der åbenbart har overtaget ansvaret for at fortælle om, hvad der sker i landet, når nu de førende medier svigter.

Kommentarer: