– fordi tiden kræver et MODSPIL

20. Sep 2006

Hvorfor 40 millioner til Operahuset - når man ikke kan ofre 200.000 til Ungdomshuset?

 
Ungeraktion
Vi har modtaget nedenstående pressemeddelelse fra en aktionsgruppe, der her til aften har uddelt sigende løbesedler i Operahuset i København:

OPERAHUSET SOLGT

Københavns Operahus er blevet solgt. Den nye ejer er anonym, men gør det klart at Operahuset ikke længere skal benyttes som hidtil. Det er det andet kulturhus, Københavns Kommune har givet afkald på inden for kort tid.

Onsdag aften var det med stor sorg at Foreningen for flere Operahuse informerede Operahusets brugere om det beklagelige salg.

"Vi vil med aktionen gøre opmærksom på at Operahuset og Ungdomshuset begge er vigtige kulturinstitutioner. Ungdomshuset er vigtigt for brugerne lige såvel som Operahuset er det for sine brugere - hvorfor behandles disse to så så forskelligt?" udtaler Kristine Von Vittenberg, Foreningen for Flere Operahuse og fortsætter:

"Aktionen skal ses som en støtteaktion for Ungdomshuset. Københavns Kommune bruger årligt 40 mio. kr. på Operahuset, men samme Kommune vil ikke bruge 200.000 kr. årligt på drift af Ungdomshuset. Hvilken reaktion ville der mon komme hvis det var Operahuset, der blev solgt til en kristen sekt?"

Ungdomshuset blir!

Og ja, jeg må jo nok desværre meddele dem, at et finkulturelt operahus, som er financieret af A.P. Møller for penge, de har dirigeret udenom det danske skattevæsen, og som er alle tiders sted for de rige at lade sig se, når de vil være fine på den, på ingen måde kan sammenlignes med et ganske almindeligt kulturhus, der financieres af ynkelige 200.000, som ganske almindelige mennesker betaler i skat.

Man kan ikke slutte fra, at man kan bruge 40 millioner på det ene, til at så kan man også bruge 200.000 på det andet. Jeg mener, kan du forestille dig Anders Fogh stramme slipset og lade sig fotografere på vej til en opbyggende koncert i Ungdomshuset, med deltagelse i fællesspisning som optakt?

Nej, vel? Operahuset er en uundværlig del af magtens staffage i Danmark, og her falder Ungdomshuset ynkeligt igennem. Her i landet er det kun millionærer, der kan få bistandshjælp uden nærgående spørgsmål.

Det fattige kan hytte sig selv, kan de - og det er vel også det, de prøver på bl.a. ved aktioner som denne.

Kommentarer: