– fordi tiden kræver et MODSPIL

05. Jul 2006

Hvorfor flygte - en genudsendelse

 
Hvis nogen af og til undrer sig over, hvad der kan få flygtninge til at henslæbe livet stuvet sammen i et flygtningecenter, vover jeg det ene øje og genudsender et indlæg, der oprindelig blev bragt her på siden 25. juni sidste år:
Om motivationen hos det, man somme tider kalder en "bekvemmelighedsflygtning", fandt jeg et stykke i den spanske avis "El País" fra i går. Stykket gengives efter hukommelsen og er svar på spørgsmålet: Hvordan er din perfekte dag?
Vækkeuret ringer, klokken er seks om morgenen. Jeg står op, spiser morgenmad og gør mig klar til at tage på arbejde.

Siger farvel til mine kone og kører 40 minutter i bus på vej til fabrikken.

Står ni timer ved samlebåndet, før jeg endelig får fri.

Tager hen på mit andet arbejde: Når jeg har fri fra fabrikken, k&oring;rer jeg biler på plads for kunderne i et parkeringsanlæg.

Kommer hjem kl. elleve om aftenen: Giver min kone et kys.

Hun har selv kun været hjemme i få timer: Hun har gjort rent i kontorbygninger i ti timer, til mindstelønnen.

Vi kigger på hinanden og føler begge i stilhed, at dette har været en lang dag.

Men dagen har været perfekt: Mine børn er 45 euro tættere på Europa, og jeg selv er lidt længere væk fra elendigheden i mit hjemland, Colombia.
Den gennemsnitlige irakiske flygtningefamilie på hjemsendelsespres er tilsvarende villige til at gøre næsten alt for ikke at blive sendt hjem - herunder at leve i årevis klemt sammen i et kosteskab.

Og så kan vi jo tænke over DET, næste gang, Anders Fogh toner frem på skærmen og forklarer, at disse mennesker da bare kunne tage hjem ...

Kommentarer: