– fordi tiden kræver et MODSPIL

21. Feb 2006

Intermezzo

 
New mosque at Marston Road, Oxford
Billedet viser den nye moské og center for islamiske studier ved Marston Road, Oxford, England, overfor Headington Park. Åbnet 2005 - bygget, planlagt og financieret uden skyggen af hverken indsigelser eller protester.

Ligger mindre end en kilometer fra Central Oxford Mosque, Manzil way v. Cowley Road, ligeledes opført inden for de seneste år uden hverken indsigelser eller hævede øjenbryn.

Hvorfor kan man ikke det i Danmark? Måske fordi man i en kulturby som Oxford ikke har den samme form for mindreværdskomplekser, som vi har i lille Danmark, fordi man ikke føler sig truet og følgelig ikke kan se nogen grund til at byens muslimer ikke også skulle kunne være der. Pinligt for Danmark er det i hvert fald.

Og i mellemtiden må jeg konstatere, at den danske "progresfære" er blevet mere eller mindre stum, bortset fra mig selv, den utrættelige og uerstattelige Rune Engelbreth Larsen, Flemming Leer og andre hårdt vedholdende sjæle: Hvor er Lars Raapil, Morten MidtImod, Citizen Dane eller for den sags skyld Bistroisten blevet af?

Til gengæld er mavepusteren kommet på banen. Men alligevel, d'herrer:

Tillad mig at minde om, at disse for vort land så alvorlige er ikke tiden til at tie. Så se at komme igang, og komme i omdrejninger ...

Kommentarer: