– fordi tiden kræver et MODSPIL

04. May 2006

Intet ondt se, intet ondt høre, intet ondt føle

 
Statsministeren vil ikke besøge flygtningebørn, der som så mange andre asyslsøgere lever stuvet sammen på et værelse på 12 kvadratmeter, skriver Politiken.

Og ja, tænk engang hvis statsministeren ved selvsyn skulle konstatere, at hans egen regerings politik fortsætter et omsorgssvigt, der nærmer sig børnemishandling? Så ville han jo være nødt til at lyve om det, næste gang han skulle forsvare regeringens politik - og så er det trods alt sikrere at svæve i fortsat uvidenhed.

Komikeren Sebastian Dorset har, som så ofte før, også denne gang ordet i sin magt:
Anders Fogh Rasmussen har en helt speciel logik, som det er psykologisk interessant at følge: Når børn lever under umenneskelige vilkår i danske asylcentre, så er hans logik at det kan vi ikke lave om på, fordi de gør det, på grund af en lov, vi har vedtaget. Jeg er fuldstændig klar over at når statsministerens venner i erhvervslivet finder et hul i skattelovgivningen, så skal det på ingen måde lukkes, men tangerer det ikke noget psykopatisk at have samme syn på menneskeskæbner?
Det er dog ikke alle, der ser det som Fogh - i går aftes demonstrerede 400 mennesker i Nakskov mod endnu en umenneskelig udvisning, endnu en beklagelig og derfor uafvendelig konsekvens af en lov, vi har vedtaget. Det er da rart at se, der stadig er nogen i dette land, der har en rest af medmenneskelighed i behold.

Når nu statsministeren ikke har, mener jeg.

Kommentarer: