– fordi tiden kræver et MODSPIL

28. Jun 2006

Irak = Wild West, free for all?

 
Putin sender dødspatrulje til Irak, skriver Politiken:
Mordet på fire russiske diplomater i Irak skal hævnes. Derfor har præsident Vladimir Putin beordret russiske specialstyrker til Irak for at gøre det af med den gruppe, der stod bag.

Det har Kreml netop meddelt, skriver nyhedsbureauet AP.

"Præsidenten har beordret specialstyrkerne til at tage alle nødvendige midler i brug for at finde og udrydde de kriminelle, der dræbte fire russiske diplomater i Irak", står der ifølge AP i pressemeddelelsen fra Kreml.
(...)
Det hele sker efter, at det blev kendt, at fire russere fra den russiske ambassade i Irak var blevet slået ihjel efter at have været forsvundet i flere uger.
Og så er det, i hvert fald jeg ikke kan lade være med at undre mig i hvert fald en lille smule:

Kan Putin bare sådan det - beslutte at sætte specialtropper, og så endda en "dødspatrulje", ind i Irak? Er Irak blevet til sådan en moderne ækvivalent til det "vilde vesten", hvor alle kan sætte styrker ind, hvis de har lyst?

Lyder underligt - RIA Novosti skriver noget lignende, mens en noget mere afdæmpet historie i Interfax antyder, at
the Iraqi authorities will assist in the search for the remains of the diplomats, as well as the apprehension of the perpetrators
- uden at der dog ligefrem står noget om, at man vil tillade russiske tropper i landet.

Heller ikke amerikanerne kan forventes at være vildt begejstrede for at have Tjetjenien-agtige russiske dødspatruljer i omløb - så medmindre Irak virkelig er blevet helt "free for all", må man formode at det mest er mundsvejr og retorik fra Putins side.

Kommentarer: