– fordi tiden kræver et MODSPIL

17. Jun 2005

Jyllands-Posten, ghettotanker og sådan ...

 
Primitiv    
 
retorik
Mit indlæg fra forleden som replik til en ubehagelig kronik om stemningen i Gellerup blev i dag bragt som kommentar i Jyllands-Posten - jfr. billedet, der viser artiklens layout i avisen.

Apropos samme "sag" bragte JP-Århus i går (16. juni) et indlæg af Steen Grønlund, der bor i Gellerup og ser sig nødsaget til at gøre opmærksom på, at det ikke er utrygt at være dansker i Gellerup:
I de to år jeg har boet i området, har jeg aldrig været udsat for trusler eller andre ubehagelige oplevelser. Det samme gælder for andre gammeldanskere, som jeg kender i området.

At det forholder sig således, er jo ikke så underligt i betragtning af, at kriminaliteten i Gellerup-området nu er på niveau med resten af Århus by.

Det er naturligvis uhyggeligt, at en og samme person - Hans Peter Bak - er blevet overfaldet tre gange i løbet af to og et halvt år. Når man læser kronikken 11./6., er man heller ikke i tvivl om, at det har været dybt traumatiserende, Hans Peter Bak har fuldstændigt mistet dømmekraften og ser muslimske spøgelser overalt.
(...)
I Gellerup bor der et utal af etniske grupper med forskellige religioner, og inden for grupperne har folk vidt forskellige syn på religion; nogle er fundamentalister, andre har et lige så afslappet syn på religion som mange danskere.

Nydanskerne i Gellerup udgør ikke en fasttømret gruppe, og der findes givetvis ingen fælles front imod Hans Peter Bak eller andre gammeldanskere.
Og andet er der vel ikke at sige. Vel er der problemer, men det er ikke specielt et "dem eller os"-spørgsmål, og det er næppe i nogens interesse at gøre det til det - med mindre disse "nogen" da hellere vil forværre end forbedre problemerne.

Kommentarer: