– fordi tiden kræver et MODSPIL

29. Jan 2007

Karikaturkrisens resultat: Mindre fremmedhad, mere tolerance og forståelse

 
Det beretter i hvert fald både metroXpress og Urban i dagens avis.

metroXpress' kioskbasker lyder således: "Færre muslimer diskrimineres", og kultursociolog Mehmet Necef fra Syddansk Universitet mener, det er fordi krisen paradoksalt nok har givet folk et mere nuanceret billede af indvandrerne:
Før Muhammed-krisen hørte man kun de skingre stemmer fra fundamentalisterne og Dansk Folkeparti. Nu kommer der mange mere nuancerede holdninger frem, og det er gået op for danskerne, at langt de fleste muslimer tager afstand fra det, der skete i Mellemøsten. Det har forbedret forholdet.
metroXpress interviewer også nogle handlende fra Bazar Vest i Århus, der kan fortælle, at de danske handlende efter et midlertidigt tilbageslag i kølvandet på krisen er vendt tilbage i større tal end nogensinde før.

Slagteren Ali Awad observerer således:
Danskerne ved mere om islam nu. Når de kommer ind i forretningen, ved de, hvad det vil sige, at kød er halalslagtet. De spørger også, hvis de for eksempel er i tvivl om, hvem profeten er, og hvorfor han er så vigtig.
Urban kan også berette om et stigende folkeligt oprør mod den alt for stramme udlændingepolitik:
En lille gruppe borgere fra Silkeborg rejser i nær fremtid til København for at mødes med Folketingets Integrationsudvalg. Silkeborgenserne mener, at flygtningepolitikken er alt for stram.

- Nu siger vi stop. Det er selvforsørgende familier, der bliver splittet, siger Viggo Thinggård medlem af Integrationsnetværket i Silkeborg.

Det tæller blandt andre lokale erhvervsfolk, politikere, læger og præster.

Medlemmerne vil fremlægge en rapport, der beskriver flere lokale udvisningssager, som de betegner som helt umenneskelige.
En lille buket af historier, som alle peger på, at noget er på vej i den rigtige retning.

Har Dansk Folkeparti og deres fæller skrævet over mere, end bukserne kan holde, i deres åbenlyse foragt for demokratiet og retsstaten og deres åbenlyse leflen for den værste (lad os være pæne og sige) "fremmedskepsis"?

Vi kan kun håbe ... men historier som disse og de mange tilkendegivelser fra almindelige før og under karikaturkrisen om, at nu var Dansk Folkeparti og fæller altså gået for vidt, er med til at varme hjertet og gøre mig en lille smule mere tilfreds med at være dansker.

Kommentarer: