– fordi tiden kræver et MODSPIL

31. Jul 2006

Krigen - set fra oven

 
Krigen set fra oven
Via Sandmonkey.

Update, 1. august kl. 8.00:
Rasmus Lamp Posselt skriver:
Siden du åbenbart har opdaget Sandmonkey’s glimrende blog, hvorfor så ikke linke til andet end en enkelt anti-israelsk tegning?

Som f.ex.

Eller hvad med http://www.sandmonkey.org/2006/07/31/agenda/?

Eller måske nogle FN-raporter som beskrevet på little green footballs?

Kan det dog virkelig passe at Hizbollah bruger FN som ’human shields’??

Men de bruger da ihvertfald ikke civile som bombeskjolde, vel?!?

Og de forhindrer heller ikke civile i at forlade de udsatte byer, gør de?

Dine indlæg virker mildt sagt noget ensidige!
Svar:
For det første er tegningen ikke ensidigt anti-israelsk, hvis du kigger efter - den viser civilbefolkningen i både Israel og Libanon som gidsler for dem, der sender bomber mod Beirut hhv. Haifa, dvs. for den israelske hær hhv. Hizbollah.

For det andet indeholder de FN-pressemeddelelser, du linker til, en mindst lige så skarp brod mod det israelske militær, som også i de senere dage har haft fuldtræffere mod FN-poster også uden Hizbollah var i nærheden - hvis man altså gør sig den ulejlighed at læse dem ...

Og for det tredje har jeg ikke på noget tidspunkt forsvaret Hizbollah, deres angreb på israelske civile eller anfægtet Israels ret til at beskytte sig mod daglige angreb med raketter.

Hvad jeg anfægter er måden, de gør det på. Kan det ikke være anderledes, hvis det skal virke?

En af mine pointer er faktisk, at det som Israel gør lige nu ikke virker, og grunden til, at det ikke virker, er netop at svaret er så meget ude af proportioner og virker som en kollektiv afstraffelse af alle libanesere - der derfor vender sig ikke mod Hizbollah, men mod Israel.

Lad mig gentage, hvad jeg tidligere citerede Robert Fisk for:
When the IRA used to cross the Irish border to kill British soldiers--which it did--did Blair and his cronies blame the Irish Republic's government in Dublin? Did Blair order the RAF to bomb Dublin power stations and factories? Did he send British troops crashing over the border in tanks to fire at will into the hill villages of Louth, Monaghan, Cavan and Donegal? Did Blair then demand an international, NATO-led force to take over a buffer zone--on the Irish, not the Northern Ireland side, of the border?

Of course not.
Eller, da ETA i sin tid brugte Frankrig som base for daglige, blodige angreb på især politi og andre myndighedspersoner, svarede de spanske myndigheder så igen med militære ekspeditioner ind i Frankrig og bombninger af Bordeaux, Biarritz og Bayonne?

Nej, selvfølgelig ikke - og det ville heller ikke have hjulpet.

Men de gjorde noget, der endte med at virke, som har medført, at der i dag er fredeligere i Baskerlandet, end der har været de sidste mange årtier. Og hvad det så er, vender vi forhåbentlig tilbage til i et fremtidigt indlæg ...

Kommentarer: