– fordi tiden kræver et MODSPIL

02. Jun 2005

Krigsforbrydelser i Rafah

 
War Crimes Jeg skrev tidligere om "gazaiseringen" af Irak, og kom til at tænke på, at de fleste vesterlændinge slet ikke aner, hvilken rædsel og utryghed, jeg her refererer til, eftersom vi - på trods af højrefløjens og den israelske regerings hylen og skrigen om det modsatte - reelt aldrig præsenteres for palæstinensernes side af konflikten.

De danske mediers dækning af konflikten begrænser sig - med enkelte hæderlige undtagelser - stort set til beskrivelser af rare israelske soldater, som følger ældre palæstinensiske damer over vejen, når de da ikke er ude at bekæmpe de væmmelige terrorister, som terroriserer de stakkels palæstinensere.

Vil man med vide noget om, hvad besættelsen betyder for palæstinensernes dagligdag, må man med andre ord bruge internettet, læse Amira Hass' artikler i den israelske avis Ha'Aretz - eller man kan vælge at få syn for sagn på nogle af de efterhånden mange palæstinensiske blogs, der findes rundt omkring.

Warcrimes er en fotoblog, der dokumenterer de israelske krigsforbrydelser i Rafah i den sydlige del af Gaza.

Se den og spørg dig selv: Hvis du skulle leve med dette, dag ud og dag ind, med stadige skyderier, angreb, mord og overgreb, og med adgangen til havet afskåret af fremmede bosættere, der oven i købet har sat sig på områdets største vandressourcer - ville du så ikke også overveje at gøre oprør, at forsøge at fordrive besætterne eller i det mindste at skade dem så meget som muligt?

Det er, hvad der sker i de israelsk besatte områder, og det er, hvad der i langt større målestok sker i Irak. Begge steder må enhver løsning indebære, at besættelsen ophæves og befolkningen får deres land tilbage.

Kommentarer: