– fordi tiden kræver et MODSPIL

27. Jul 2013

Kunstens forfald

 

Læserbrev i Aarhus Stiftstidende, 13.7.2013:


KUNSTENS FORFALD

af Carsten Agger forfatter, cand. scient., Solbjerg

FALLITERKLÆRING: Som århusianer har jeg for nylig været vidne til to større kulturelle begivenheder i byen, nemlig »Sculpture by the Sea« og »Tall Ships Races«. Det er et slående faktum og siger en hel del om tilstanden i moderne kunst - og ikke mindst om det bedømmelsesudvalg, der står bag »Sculpture by the Sea« - at »Tall Ships Races« faktisk har et langt stærkere visuelt udtryk.

Status for moderne skulpturkunst ( og i hvert fald den, der kommer her til Aarhus) er altså, at den ikke kan hamle op med sejlskibe af træ. Det er da ærligt talt sørgeligt.

Et rimeligt forsvar for skulpturerne er, at hvert af de store sejlskibe til Tall Ships Races har kostet mere at fremstille end alle skulpturerne til Sculpture by the Sea til sammen. Det er altså ikke helt underligt, hvis skibene virker mere imponerende.

Men alligevel kan man altså få en større visuel og æstetisk oplevelse ved at gå til en skibsregatta end til en kunstfestival. Det er lidt af en falliterklæring for kunsten, i hvert fald for den moderne af slagsen.
Foto: Undertegnede om bord på det tyske skib Alexander von Humboldt med udsigt til det brasilianske Cisne Branco.

Kommentarer: