– fordi tiden kræver et MODSPIL

04. Jul 2011

L210 og stramning af reglerne for udvisning

 
Bragt i Arbejderen, 25.6.2011:

L210 OG STRAMNING AF REGLERNE FOR UDVISNING

Alle, der fremover dømmes efter lømmelpakken eller andre love, der giver ubetinget, skal straks udvises. Folk, der er født og opvokset i Danmark, mister en del af deres politiske frihed.


De nye udvisningsregler, som SF har tænkt sig at stemme for, er en trussel mod udlændinges politiske ytringsfrihed.

Efter lømmelpakken kan man idømmes 40 dages fængsel blot for at deltage fredeligt i en demo, der udvikler sig kaotisk. Tilsvarende med diverse Greenpeace-aktioner, som anklagemyndigheden har søgt pådømt efter helt urimeligt strenge paragraffer.

Men efter de nye regler skal alle, der dømmes efter lømmelpakkens regler eller andre love, der giver ubetinget, straks udvises. Det vil sige, at folk der er født og opvokset i Danmark nu får frataget en vigtig del af deres politiske frihed.

Hånden på hjertet: Hvor mange af jer vil på det grundlag opfordre jeres tyrkiske, palæstinensiske, amerikanske eller newzealandske venner at deltage i en demonstration?

Og det sker altså med SF’s stemmer, det SF der engang gjorde sig til af at være for et frit og solidarisk samfund og imod Dansk Folkepartis ensretning. Jeg håber, at de af jer, der ikke har tænkt sig at stemme imod forslaget (clearing er bare en anden måde at undlade at stemme), får det meget, meget dårligt med jer selv. Dette er et vigtigt skridt i afviklingen af den danske retsstat og det danske civilsamfund, og en uhyggelig fortsættelse af Dansk Folkepartis sejrsmarch. Og igen: Det sker med SF’s stemmer. Skam jer!

Også sendt som åbent brev til samtlige medlemmer af SFs folketingsgruppe. Nogle medlemmer af gruppen skrev faktisk tilbage, at de var enige med mig, men alle stemte alligevel for forslaget. SFs stilling i denne sag er et historisk svigt, der desværre kan få mange ubehagelige konsekvenser.

Kommentarer: