– fordi tiden kræver et MODSPIL

31. Aug 2009

Lars Hedegaards historieforfalskning

 


Læserbrev i Jyllands-Posten, 27.8.2009:
LARS HEDEGAARDS HISTORIEFORFALSKNING

Lars Hedegaard skriver i JP 22/8, at tørklæde og/eller burka er »det ydre tegn på, at kvinden tilhører den muslimske nation -ummaen -og med sin krop og sine børnefødsler står til rådighed for den hellige krig.« Sandheden er, at tørklæder og anden tilhylning har været brugt fra meget gammel tid, ofte forbeholdt kvinder fra samfundets øverste lag.

I Det Nye Testamente befaler Paulus de kristne kvinder at dække deres hår og fordømmer dem, som ikke adlyder denne befaling. I Middelalderens Europa var tørklæder og andre former for slør vidt udbredt og anvendes stadig i forskellige "gammeldags" grupper som f. eks. Amish-folket. Blandt ultraortodokse jøder anvendes en heldragt i stil med burkaen, den såkaldte "frumka".

Omvendt kan hijab dårligt være afgørende for "Muhammeds erobringsprojekt", eftersom det ifølge de tilgængelige kilder ikke var udbredt i profetens levetid og først blev det nogle hundrede år efter, da det islamiske rige var fast etableret og erobringerne stort set afsluttet.

Lars Hedegaards påstand om hijab som et af »de absolut vigtigste våben i islams arsenal« er simpelt hen noget paranoidt sludder.

Når Hedegaard nu har titel af historiker, burde man så ikke kunne forvente, at han i det mindste sætter sig ind i tingene, før han begynder at skrive om dem? Men så ville han naturligvis være nødt til at nuancere sine fordomme, når de kolliderer med den virkelighed, som man kan læse ud af kilderne; og det er trods alt nok for meget forlangt af en hadefuld propagandist som Lars Hedegaard.
Foto: Græske kvinder med traditionelt tørklæde af Flick-brugeren pilipala9. Anvendes under en Creative Commons-licens.

Kommentarer: