– fordi tiden kræver et MODSPIL

27. Sep 2006

Lars Løkke Rasmussen og Taleban?

 
Vi holder lidt pause i disse dage, og det vil vi sikkert blive ved med et par dage endnu. I mellemtiden vil jeg citere en glimrende ny artikel fra Humanisme.dk, om "sammenholdet" blandt muslimer i Danmark og det nye "Muslimernes Fællesråd":
Er der noget, som kendetegner muslimerne i Danmark, så er det deres splittelse. Er der noget, de er enige om, så er det deres uenighed - og er der noget, det kan stå sammen om, så er det ikke at stå sammen.

Så kort - og sat lidt på spidsen - kan man opridse de foregående tyve års erfaringer med fællesorganisationer for praktiserende muslimer i Danmark. Nu prøver de igen. Der er naturligvis ikke tale om alle muslimer, men om et samarbejde blandt en lang række foreninger, som netop har etableret Muslimernes Fællesråd.

I en pressemeddelelse fra den nye organisation hedder det: »Denne form for overordnet organisation har været ønsket og tiltrængt længe og er nu en realitet. Islam og muslimer har været en del af det danske samfund i årtier, og derfor er det naturligt at få en repræsentation af danske muslimer på overordnet plan.« (Politiken.dk, 24.9.2006).
(...)
[Den nye forenings formand] Asmat Mojaddedi er i dag praktiserende læge, og han har bl.a. fortalt følgende om sin egen position som muslim: »Jeg kan slet ikke se nogen problemer i at kombinere islam med demokrati, som det danske samfund er indrettet på. Det indeholder mange islamiske værdier, som man desværre ikke har i mange muslimske lande, f.eks. social retfærdighed, og at man ikke må diskriminere. De værdier bliver vægtet højt inden for islam. Men det danske samfund har ændret sig. Efter 11. september ser man ned på alle med muslimsk baggrund. Jeg kender flere hundrede mennesker, som er fuldt integrerede, fungerer godt, respekterer lovgivningen, har danske venner og høje uddannelser. De bliver ikke repræsenteret af ekstremister, men heller ikke af Naser Khader.« (Berlingske Tidende, 19.2.2006).
Men er denne Mojadeddi til at regne med? Vel, ingen ringere end indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen siger i hvert fald god for den mand, han i 1988 lod sig fotografere sammen med:
Det har ikke noget med Taleban at gøre. Ham der står til højre for mig på billedet, hedder Asmat. Han bor i dag i Danmark og bliver dræbt, hvis han sætter sine ben i Afghanistan. Talebanerne overtog magten fra hans far, som også lever i eksil, fordi talebanerne mener, at han ikke var ekstremistisk nok.
Vel, pudsigt eller ej - se det hele på Humanisme.dk!

Kommentarer: