– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. Mar 2007

Legaliser prostitution: Sexarbejdere på barrikaderne

 

Ugens link: VIP Lounge DK.

"Feministerne er med til at stigmatisere deres prostituerede medsøstre, lyder anklagen fra en tidligere sexarbejder dagen før kvindernes internationale kampdag" - læser vi i dagens metroXpress.

Det er repræsentanter for foreningen VIP Lounge, der er ude at markere. Foreningens initiativtager Maj Christensen mener ærligt talt, at feminister, der er modstandere af prostitution burde skamme sig: "De kæmper for sociale rettigheder - bare ikke til sexarbejdere".

På foreningens hjemmeside læser vi, at VIP Lounge
  • arbejder for, at mennesker der ernærer sig ved prostitution og følger gældende regler, skal have samme rettigheder som andre angående arbejdsmarkedsforhold og sociale forhold.
  • [arbejder for, at] prostitution skal anerkendes som lovligt erhverv, hvorefter de gældende regler for arbejdsløsheds- og pensionslovgivning også skal gælde for sex-arbejdere.
  • vender sig imod såvel kriminalisering af medlemmernes arbejde som af kunderne, da det efter vores overbevisning kun vil skabe grobund for nye former for udnyttelse, vold og kriminalitet i branchen.
Dette er helt i tråd med det program, vi for efterhånden lang tid siden selv foreslog her på siden:
Hvis man virkelig ønsker at forbedre de prostitueredes økonomiske, sociale og psykiske vilkår, kunne man måske overveje en reel legalisering og normalisering af prostitution kombineret med massive tilbud om hjælp til de kvinder, der på den ene eller den anden måde er blevet tvunget ud i det?

F.eks. kunne man:

  • Sørge for tilbud om behandling, herunder tilbud om gratis heroin og omskoling og afvænning i det omfang, det måtte ønske det, til alle narkoprostituerede
  • Tilbyde frit lejde, opholdstilladelse og hjælp til at finde et passende job eller hjemrejse (efter eget ønske) til de udenlandske prostituerede, der som ofre for menneskesmugling er lokket hertil under falske forudsætninger
  • Imødegå alfonsvæsnet og den heri indbyggede udnyttelse af kvinder ved at tillade kooperativt drevne bordeller, som kunne fungere med vagter og lægeligt tilsyn
Som metroXpress skriver, lancerer VIP Lounge derfor fra kvindernes internationale kampdag i morgen en underskriftsindsamling for prostitueredes ret til A-kasse og faglig oganisering.

Hvis ellers jeg lige kan finde ud af, hvor man skriver under, har de allerede min.

Kommentarer: