– fordi tiden kræver et MODSPIL

21. Oct 2008

Luk Lejren lukker ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration

 
Pressemeddelelse fra Luk Lejren:

Luk Lejren Birthe Rønn - meld dig til kontrol!
Tidligt i morgen d. 21.okt. vil en gruppe aktivister fra initiativet Luk Lejren opstille en kontrolpost foran Birthe Rønns ministerium med krav om at ministeren melder sig til kontrol – ligesom det jævnligt kræves af beboerne i landets asyllejre. Aktivisterne vil kræve at se identifikationspapirer på alle, der færdes ind og ud af Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.

"Som integrationsminister er Birthe Rønn ansvarlig for den diskrimination og kontrol, der finder sted i asyllejrene" udtaler Farhiya Khalid, talsperson for Luk Lejren og fortsætter: "Vi vil med denne aktion vise Birthe Rønn og medarbejderne i hendes ministerium, hvad de dagligt udsætter asylansøgerne for!"

Retsstaten er sat ude af kraft i Sandholmlejren.
Beboerne i Sandholmlejren skal jævnligt melde sig til kontrol hos lejrens personale, ligesom de registreres, når de kommer og går fra lejren. Hvis man udebliver fra kontrol risikerer man at blive sat i det fængsel, der er tilknyttet Sandholmlejren. Fængslingerne er administrative og beror på vurderinger fra lejrens personale.

"De borgere, vi taler med oppe i lejren, føler at de bliver kriminaliseret og mistænkeliggjort. Den evige kontrol er unødvendig og dehumaniserende – og truslen om administrative fængselsdomme er direkte forkastelig" siger Farhiya Khalid.

Birte Rønn logrer med halen for DF
"Engang var Birthe Rønn en politiker som troede på retssikkerhed. I dag tryner hun gladeligt asylansøgeres rettigheder", siger talsperson Anna Bågø og fortsætter; "Hvis Birthe Rønn havde en smule selvrespekt, havde hun for længst modsat sig diskriminationen af asylansøgerne."

"I stedet for at kæmpe for asylansøgere og indvandreres retssikkerhed, agerer hun Dansk Folkepartis skødehund", slutter Anna Bågø.

Når Luk Lejren d.25.okt. vil lukke Sandholmlejren i en stor civil ulydig masseaktion er kontrolposten ved lejrens indgang et af målene for aktionen.

Læs mere på Modkraft.

Update, kl. 10.00
Aktivisterne har nu udsendt denne pressemeddelelse om aktionens forløb:

Kontrol af IntegrationsministerietLuk Lejren-aktivister truet med anholdelse under morgenens aktion
Luk Lejren aktivister lukkede tidligt her til morgen Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration. Aktivisterne opstillede en kontrolpost foran Birthe Rønns ministerium med krav om at ministeren melder sig til kontrol – ligesom det jævnligt kræves af beboerne i landets asyllejre.

Aktivisterne krævede at se identifikationspapirer på dem, der mødte på arbejde i Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration

"Som integrationsminister er Birthe Rønn ansvarlig for den diskrimination og kontrol, der finder sted i asyllejrene" udtaler Farhiya Khalid, talsperson for Luk Lejren og fortsætter;

"Vi viser med denne aktion, hvad Birthe Rønn, og medarbejderne i hendes ministerium, dagligt udsætter asylansøgerne for!"

Efter trusler om anholdelse fra to betjente valgte aktivisterne at afslutte aktionen.

Anna Bågø, talsperson for Luk Lejren udtaler:

"Jeg kan ikke se det kriminelle i at placere et politisk ansvar for den diskrimination som, som hver dag udøves overfor flygtninge i Danmark." og fortsætter:

"I Luk Lejren synes vi det er på høje tid, at Birte Rønn Hornbæk tager hånd om flygtninges retssikkerhed, som i øjeblikket er ikke-eksisterende."

Kommentarer: