– fordi tiden kræver et MODSPIL

14. Apr 2005

Majetstætsforvirrelse

 
I går aftes nævnte de i TV2-nyhederne, at dronning Margrethe mener, at vi må turde tage til orde mod islamisk fundamentalisme, og i dag blatter JP det så ud på forsiden.

Majestæten har blandt andet sagt, at
Der må vises et modspil, og man må en gang imellem løbe den risiko at få en mindre flatterende etiket hæftet på sig. For der er visse ting, man ikke skal være tolerant over for.
Og så er det, man får den tanke, at Hendes Majestæt Dronningen umuligt kan have fulgt særligt godt med i den danske debat i de senere år. For mens det er svært at se tegn på overdreven frygt for "mindre flatterende etiketter" i den anledning - Mogens Camre kom i EU-parlamentet på at sidestille Islam med terrorisme, og f.eks. Jyllands-Postens debatspalter flyder over af vitriolske, fremmedfjendske indlæg, hvor det er god tone at lyve hvem som helst alt ondt på, når blot det er en muslim - kender jeg virkelig heller ingen eksempler på, at fornuftige, tænksomme mennesker på nogen måde skulle holde sig tilbage med berettiget kritik af fundamentalister af den ene eller den anden art.

Rune Engelbreth Larsen, formand for Minoritetspartiet indtil valget i februar, som ingen mig bekendt nogensinde har påhæftet mindre flatterende etiketter af den type, dronningen tænker på, kritiserer således uden blusel visse antidemokratiske muslimers intolerance:
Hvad imidlertid har slået mig med forundring, er den aggressivitet, som visse andre antidemokratiske muslimer gør brug af, uden at nogen griber ind med så meget som et ord.

Jeg har set muslimer som Peter Ali Nicolajsen med årelang erfaring fra bl.a. islamisk nødhjælpsarbejde dele politisk materiale ud efter fredagsbøn, mens han er blevet overfuset på det groveste med skældsord og en yderst aggressiv adfærd fra selvbestaltede muslimske missionærer, der ikke kan argumentere, men skal lufte deres pubertære sindelag gennem slet skjulte verbale trusler.

Der er heldigvis kun få rabiate modstandere af ytringsfriheden, som anlægger denne attitude ...
Den modvilje mod at komme med berettiget kritik, som dronningen anker over, er ganske enkelt en ikke-problematik. Alle - også de mest indvandringsvenlige - er parat til at sige deres mening om de mest ekstreme fundamentalister af enhver art, hvor i dagens Danmark de indvandrerfjendtlige kristne fundamentalister og nationalister ærlig talt synes at være en noget større trussel end det trods alt temmelig meget mindre og mindre indflydelsesrige udbud af muslimske fundamentalister.

Når mange politiske kommentatorer - som f.eks. heller ikke denne blog - ikke beskæftiger sig så meget med problemer med islamisk fundamentalisme, skyldes det ikke så meget politisk korrekthed, men at det ikke udgør noget særligt problem i dagens Danmark, og at de påståede farer ved Islam i forvejen fylder langt mere i debatten, end de fortjener.

Danmarks hovedproblemer i dag er racisme, højredrejning og retsstatens ophævelse - ikke hverken indvandrere eller indvandreres religion.

Kommentarer: