– fordi tiden kræver et MODSPIL

30. Mar 2006

Mere uro i Venstre

 
Birthe Rønn Hornbech følger op på sin undsigelse af terrorpakkken ved at udgive en bog, hvor hun angriber Fogh og mener, at "dobbeltmoralen har nået uanede højder".

Således skriver Politiken:
"Dobbeltmoralen nåede uanede højder, da flere af de politikere, der taler for mere overvågning og flere beføjelser til politiet, i vinter på samme tid kæmpede en indædt kamp for danskernes ret til at bruge ytringsfriheden til at støde herboende muslimers religiøse følelser", skriver Rønn Hornbech med adresse til balladen om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Rønn Hornbech har sammen med flere partifæller skarpt kritiseret antiterrorpakken, og i bogen bliver den i kapitlet "Angrebet på friheden" taget under grundig behandling over 21 sider.

Indledningsvis konstaterer Venstres retsordfører, at ønsket om mere videoovervågning på ingen måde reducerer risikoen for terrorangreb.

Rønn Hornbech henviser bl.a. til, at det ikke var muligt at forhindre sidste sommers angreb i London, der ellers regnes for en af verdens mest videoovervågede byer.

"Kameraerne holder således ikke en eneste fanatiker fra at drive sin fanatisme ud i terrorhandlinger", skriver Rønn Hornbech.
Rønn Hornbech beklager også den lovgivning med særlig adresse til bestemte grupper, der er indført eller forsøgt indført i de senere år - f.eks. debatten om forbud mod halalslagtning og schächtning:
"Der var alene tale om populistisk signallovgivning, og det var svært at få gang i en principiel diskussion om, hvilken glidebane vi har bevæget os ud på ved at indføre unødvendige særregler til ære for muslimerne", skriver Rønn Hornbech.
Vel, så har vi det fra hestens egen mund, fra Venstres egen retsordfører:

Regeringens "terrorpakke" er nytteløs, virkningsløs signallovgivning, der intet vil gøre for at standse, forebygge eller forhindre ét eneste terrorangreb - men til gengæld vil gøre en hel del for at forvandle Danmark til en politistat. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt vi er på vej ud på en glidebane - vi er allerede midt på glidebanen og har været det længe.

Spørgsmålet er, om vi stadig kan nå at standse.

Link til artikel i Politiken om Birthe Rønn Hornbechs nye bog.

Kommentarer: