– fordi tiden kræver et MODSPIL

06. Aug 2006

Nødråb om politivold - opdatering

 
Jens Ole Kristiansen siger:
Det er næppe interessant at blogge om, men en af mine bekendte var til den fest, som videoen er fra. Det var en privat fødselsdagsfest D. 21. juli. Grunden til at politiet overhovedet mødte op var, at nogen angiveligt skulle ha' brokket sig over, at der blev spillet for høj musik. Noget som vel sker hver dag i hver en større provinsby i kongeriget, og vel kun sjældent afstedkommer, at politiet møder frem meget talstærkt og med hunde.

Jeg er ikke afklaret ift. spørgsmålet om Christianias eksistensberettigelse, men jeg er temmelig afklaret ift. politiets håndtering af lige netop den her situation. Disse mennesker har ret til at være på det sted, de er. Og de skal ikke særbehandles, men bliver det åbenlyst i dén grad. Man kan håbe på, at dette er en enlig svale, men virkeligheden afslører noget ganske andet.
Og ja, det er der, som vi også var inde på i går, noget der kunne tyde på.

Ovenstående kommentar kan måske også fungere som et svar til Raapil, der mener, at det er forkert at "skyde" på politiet i den henseende, eftersom det angiveligt er "politikerne, der har givet politiet besked om at 'presse' Christiania, således at Fristaden bliver et ubehageligt sted at opholde sig".

For det første ved jeg ikke engang, om politikerne har nogen lovhjemmel til at "presse" folk i et bestemt område, så det ikke bliver et rart sted at opholde sig (det giver i hvert fald ubehagelige associationer), for det andet er der intet i sådanne udtalelser fra politikerhold der giver politiet nogen ret til at svinge kniplen lidt ekstra lystigt, optræde lidt ekstra truende eller uden lovlig grund sætte folk lidt ekstra i kachotten.

Så når politifolk rent faktisk begår den slags overgreb, er der al mulig grund til at gå i rette med dem. Men hvis det virkelig er, hvad landets eller byens politikere har opfordret til, er det rigtigt, at folk også bør rette vreden mod politikerne - og, om Raapils antydning af, at politikerne decideret har opfordret til politivold som den, man ser på filmen, overveje om disse politikere selv kan tilkendes et egentligt retsligt ansvar for disse overgreb.

Kommentarer: