– fordi tiden kræver et MODSPIL

23. May 2005

Og mens vi hygger os derhjemme

 
er de danske udlændingemyndigheder i fuld gang med at splitte endnu en familie og med at sende endnu en ung mor og hendes barn tilbage til forfølgelse og måske tortur og død. Forleden læste vi således i Midtjyllands Avis:
23-årige Sameneh og hendes ni måneder gamle søn Kuroosh er blevet udvist af Danmark til Iran, og skal i løbet af den kommende uge forlade deres hjem i Silkeborg.

Den unge kvinde blev i 2000 gift med Ahmad, der har boet i Danmark siden 1996 og gennem flere år har arbejdet som bybuschauffør hos Arriva i Silkeborg og forsørget familien. Ægteparret har ikke modtaget nogen form for økonomisk hjælp fra det offentlige. Heller ikke børnepenge.

Udlændingestyrelsen fastholder imidlertid, at Samenehs tilknytning til Iran er større end til Danmark, hvortil hun flyttede i 2003.

Parret har forgæves forsøgt at klage over Udlændingestyrelsens afgørelse til Flygtningenævnet med henvisning til, at Sameneh sandsynligvis vil blive forfulgt og krænket af politiet i Iran, da hun er konverteret fra islam til kristendom, og at parrets søn desuden er døbt i Silkeborg Kirke.

Den unge kvinde modtog i april måned en skriftlig trussel på livet fra en islamisk organisation i Iran, der var blevet bekendt med, at hun var konverteret til kristendom i Danmark. På den baggrund har hun søgt asyl. Men uden resultat.
Det er bemærkelsesværdigt, så nonchalant man er med at sende folk tilbage til forfølgelse i lande, man ellers samtidig har travlt med at fordømme som barbariske i forhold til vores eget?

Hvis man ønsker at protestere mod denne udvisning af en ung mor til et land, hvor hun risikerer dødsstraf, kan jeg kun opfordre til, at man støtter denne underskriftsindsamling, der kræver at hun får lov at blive; men skriv under snart: Udvisningen er formentlig lige op over.

Kommentarer: