– fordi tiden kræver et MODSPIL

16. Mar 2006

Politi ødelægger gadefest på Christiania

 

100 kampklædte betjente gik i nat i aktion og ryddede en række nyopførte boder i det tidligere Pusher Street, skriver Politiken:
Faktum er, at en gruppe mennesker på årsdagen for lukningen af Pusher Street opførte en række nye boder i samme gade.

Da politiet fik meldingen om byggeaktiviteterne rykkede man talstærkt ud og fjernede installationerne og beslaglagde værktøjet.

"Det kom nok lidt bag på dem, at vi kunne komme med så mange og med så kort et varsel kunne løse opgaven".
(...)
Lizette Lassen fra Christiania sukker opgivende i telefonen, skriver Ritzau.

Der var tale om en i forvejen annonceret gadefest i anledning af, at det er to år siden, politiet satte sig tungt på fristaden, forklarer hun.

"I boderne skulle der stå forskellige foreninger, fredsvagter og andre", siger Lizette Lassen.

Hun forklarer, at gadefesten skulle foregå torsdag fra klokken 16 til 20 og efter planen markere toårsdagen for politiets store aktion mod hashhandlen.
Lad mig gætte på, at sagen er den, at det københavnske politi har forsømt at gøre sit hjemmearbejde, pludselig har hørt om skurene, har troet det handlede om en genetablering af Pusher Street - og i stedet har smadret en gadefest? Og at denne situation kunne have været undgået, hvis en eller anden blot forinden havde grebet knoglen, ringet til rette vedkommende på Christiania og spurgt, hvad der mon foregik?

Skulle nogen af mine læsere ligge inde med supplerende oplysninger om sagens baggrund og slagets gang modtages de gerne ...

Kommentarer: