– fordi tiden kræver et MODSPIL

06. Dec 2011

Politikere forgylder sig selv

 
Læserbrev i Århus Stiftstidende, 5.12.2011:

I kølvandet på Özlem Cekics og Joakim B. Olsens debat om fattigdom har både socialministeren og statsministeren beskyldt kontanthjælpsmodtagere for ikke at ville bidrage til samfundet ...

I kølvandet på Özlem Cekics og Joakim B. Olsens debat om fattigdom har både socialministeren og statsministeren beskyldt kontanthjælpsmodtagere for ikke at ville bidrage til samfundet og beklaget sig over, at de fleste faktisk lige netop får penge nok til at opretholde en anstændig tilværelse.

Samtidig afviser regeringen, Venstre og Konservative et forslag om at hæve politikernes pensionsalder, så de bliver pensioneret samtidig med alle andre borgere - i stedet for som nu, hvor de kan dandere den på skatteydernes regning, fra de ­bliver 60. Hvem er det lige præcis, der viser »krævementalitet« her - kontanthjælpsmodtageren, der ikke kan finde et job, eller ministeren, der misbruger sin stilling til at skaffe sig selv en pension?

Jeg synes, det er »utroligt provokerende«, at statsministeren og socialministeren benytter lejligheden til at mistænkeliggøre kontanthjælpsmodtagere, som der ikke er arbejdspladser til i dette samfund, samtidig med at de helt selvfølgeligt bliver ved med at kræve ind til sig selv.

Hvis Hækkerup og Thorning-Schmidt mener, at det er så attraktivt at leve af kontanthjælp, skulle de vel justere ministergagen, så den passer hertil. I stedet forgylder de sig selv, mens de sparker ud efter dem, der ikke er lige så heldige som de selv.Apropos: Engelbreths kommentar til Mette Frederiksen.

Kommentarer: