– fordi tiden kræver et MODSPIL

29. Oct 2005

Prostitution og dobbeltmoral

 
Stem på   
Minoritetspartiet
Den radikale byrådskandidat Søren Højlund Carlsen demonstrerer tidens typiske dobbeltmoral og puritanisme, når han i et indlæg på sin hjemmeside besværer sig over, at "Christiansborg ikke kan blive enige om at forbyde mænd at gå til prostituerede".

Det er mig en gåde, hvordan man vil "hjælpe" de prostituerede, som selv ønsker at være det, ved at forbyde kunderne at benytte deres tjenester.

Eller anser man kvinder, som selv har valgt dette fag, for så "moralsk fortabte" eller blot fordømmelsesværdige, at de ikke rigtig ved, hvad de gør?

Jeg har tidligere behandlet dette emne på dette sted, og vil derfor blot referere de væsentligste konklusioner af dette indlæg, nemlig at den bedste indsats mod konsekvenserne af trafficking og narkoprostitution ville være at:
  • Sørge for tilbud om behandling, herunder tilbud om gratis heroin og omskoling og afvænning i det omfang, det måtte ønske det, til alle narkoprostituerede
  • Tilbyde frit lejde, opholdstilladelse og hjælp til at finde et passende job eller hjemrejse (efter eget ønske) til de udenlandske prostituerede, der som ofre for menneskesmugling er lokket hertil under falske forudsætninger
  • Imødegå alfonsvæsnet og den heri indbyggede udnyttelse af kvinder ved at tillade kooperativt drevne bordeller, som kunne fungere med vagter og lægeligt tilsyn
Ved ensidigt at fokusere på kunden som forbryder og fordømme verdens ældste erhverv fra dét perspektiv rider Højlund Carlsen (og de øvrige radikale?) blot med på en nypuritansk, livs- og seksualforskrækket bølge, der ikke gavner nogen som helst.

Forfatteren Leyla Tamer udtrykte det for nylig smukt på sin hjemmeside: Gauguin - Tahiti
[Der er tale om, at] "manden" bliver "kriminaliseret" for sin seksuelle handling. Det lader til at være umuligt for os at se, at forholdet imellem en prostitueret og hendes kunde, eller en prominent kunstner og en 17-årig haitiansk pige kan basere sig på andet end udnyttelse. Måske skyldes det, at vores briller kun har to nuancer, nemlig sort og hvid, og for nu at gentage en kliché, er tingene selvfølgelig ikke kun sorthvide. Vores moralske harme har imidlertid vokset sig så stor, at den byder os at finde en skurk, og nu om stunder er skurken manden. For knap hundrede år siden var det som bekendt kvinden. Hun var skyldig i at lede manden i fordærv. Vi burde indse, at det næppe nogen sinde har gavnet noget eller nogen at begynde at udpege skurke og lynche dem offentligt. Men det er et billigt trick, der sælger aviser, og det giver også stemmer (sådan som f.eks. Dansk Folkeparti har bevist med deres utilsørede had til muslimer), og det er meget passende for vores tid, hvor en slags nypuritansk forargelse skyller ind over landet.
Skønt de radikale konsekvent og fornuftigt tager afstand fra Dansk Folkepartis fremmedforskrækkelse og regeringens "signalpolitik", kopierer de alligevel gerne disses metoder såvel som deres dobbeltmoral: Man ønsker at "hjælpe" de prostituerede - men åbenbart kun dem, der ikke ønsker at være eller forblive prostituerede. De andre, dem, der ikke passer ind i de radikales forargede billede af verden skal formentlig helst bare holde deres kæft - og vente på at ikke blot deres kunder, men også de selv bliver kriminaliseret.

Kommentarer: