– fordi tiden kræver et MODSPIL

15. Mar 2005

Rygestop

 
Ude i venstre side ser man, at jeg for forholdsvis nylig har skrevet en artikel om rygepolitik. Dette er et emne, jeg egentlig først begyndte at mene noget om, da jeg holdt op med at ryge for et par år siden.

Hvad jeg mener på et mere generelt politisk plan står dybest set skrevet i artiklen. Overordnet set mener jeg, at det er vigtigt at se på tilgangen af nye rygere (dvs. undgå, at den opvoksende generation også bliver afhængig), og mindre vigtig at indføre restriktioner, der gør livet surt for eksisterende rygere.

På et mere personligt plan må ethvert rygestop begynde med en erkendelse af, hvad rygningen egentlig gør og ikke gør for en; en langsom erkendelse af, at rygningen er en irriterende afhængighed og en klods om benet snarere end en nydelse. At den er en afhængighed betyder samtidig, at man ikke kan vende tilbage til den uden at falde i; er man med andre ord først afhængig, må man med andre ord erkende, at man ikke kan være og aldrig kan blive festryger uden at plumpe i.

Da jeg selv holdt op, fandt jeg selv megen støtte i den litteratur om nikotinens virkninger og hvilke psykologiske reaktioner, man kan forvente, på whyquit.com, som jeg selv var taknemmelig over at finde og gerne vil anbefale.

I den lidt mere personlige ende og til eventuel inspiration skrev jeg selv i de første måneder en slags elektronisk dagbog over mit rygestop, som man altså kan finde her.

Kommentarer: