– fordi tiden kræver et MODSPIL

16. Apr 2006

SFs ungdom bukker under for højredrejningen

 
Jyllands-Posten skriver, at SFs ungdom nu mener, at også SF skal profilere sig ved at gå Dansk Folkeparti i bedene hvad angår udlændingepolitik og do. retorik.

Avisen skriver således:
"Venstrefløjen har i de sidste 20 år svigtet. I dag har vi valgt at sparke til os selv: Vi insisterer på, at integrationen er slået fejl - og venstrefløjen har ikke længere råd til at lukke øjnene. Fra nu af skal det være slut med fløjlshandsker og fine fornemmelser. Vi skal væk fra berøringsangsten," siger [SFUs landsformand] Astrid Krag.

SFU foreslår konkret, at man nedriver en stor mængde boligblokke i ghettoer, at lejligheder i socialt boligbyggeri sælges til ejerlejligheder, og at indvandrere forpligtes til at lade børnene passe i institution.

Samtidig skal kommunalbestyrelserne frem over have frihed til at sammensætte elevfordelingen på skolerne efter børnenes etnicitet, danskkundskaber og sociale baggrund.

SFU ønsker en ny værdipolitisk dagsorden, der gør op med hidtidig "lalle-tolerance" af alt, hvad der smager af multikultur.
Tjah - og så er det jo, man ikke helt forstår:

Hvad er det for nogle "fløjlshandsker", regeringen og Dansk Folkeparti har haft på i udlændingepolitikken de sidste fire og et halvt år?

Og hvad var det for "fine fornemmelser", regeringen Nyrup før det døjede med i udlændingepolitikken, med Thorkild "vi går lige til kanten af menneskerettighederne" Simonsen og Karen "send dem ud på en øde ø" Jespersen som indenrigsministre?

Hvad er det for en "lalle-tolerance", der har præget den politiske diskurs eller den førte politik i et Danmark, hvor Pia Kjærsgaard nærmest har haft hånds- og halsret over udlændingepolitikken?

Og hvordan kan man så meget som overveje åbenlyst diskriminerende tiltag, der forpligter netop indvandrere (men ikke folk i almindelighed) til at sende deres børn i daginstitution?

Og hvad i al verden skulle det hjælpe at nedrive boligblokke i ghettoer? Tror man måske, at de mennesker, der bor i de belastede kvarterer, forsvinder blot man river deres boliger ned?

Det er svært at se andet, end at SFU har skelet til de mange gode stemmer, der er i Dansk Folkepartis xenofobiske og mistænkeliggørende retorik - og har besluttet selv at gøre ligeså.

Endnu en pind til SFs ligkiste.

Kommentarer: