– fordi tiden kræver et MODSPIL

11. Aug 2005

Solidaritet, linkning og sådan

 
For efterhånden mange måneder siden konstateredes det på Citizen Dane, at den danske politiske blogosfære kan være svær at få overblik over - ikke mindst, fordi højre del af spektret er meget "lukket", eftersom alle de højreeksteme blogs kun linker til sig selv og hinanden og ligesom ikke anerkender blogs med synspunkter, de er uenige med.

Det drejer sig (nogle nævnt, flere glemt) om ekstremt-paranoide foretagender som Extreme Blog, Filtrat, Uriasposten, En dansker i Sverige og andre faste holdepunkter for den glade dansker, der ikke vil undvære sin daglige dose af had, had, had - masser af had, især mod muslimer, intellektuelle og alt, hvad der ellers måtte indgå i "det xenokratiske hegemoni".

Som et enkelt blik på disse siders links til danske blogs vil bekræfte, vil enhver søgende efter diversitet og forståelse, der har forvildet sig ind i denne labyrint, hurtigt finde sig selv strandet i en blindgyde - i en form for cybernetisk Rip, Rap og Rup-effekt linker disse blogs vitterlig kun til sig selv, hinanden og Mikkel Andersson, som ganske vist ikke deler deres xenofobi men til gengæld elsker USAs udenrigspolitik mindst hundrede gange så meget som Anders Fjogh.

Det er derfor blevet diskuteret på nogle af de mere velanskrevne "venstreorienterede" eller "progressive" blogs - f.eks. MidtImod, Bistroisten og Raapil - om ikke denne side af det politiske spektrum også skulle vise solidaritet og omhyggeligt linke til de andre "progressive" blogs; eller om den større pluralisme måske ganske enkelt er et udtryk for et mere åbent sind; måske "vi" ganske enkelt mangler den totalitære trang til evindelig at pukke på vore egne meninger som de eneste gyldige og ustandselig henvise til vore meningsfæller og kun vore meningsfæller?

Eller måske, fordi de politiske blogs på venstre kant er mere åbne og rummelige også rent emnemæssigt, så de udover det rent politiske breder sig i 117 andre retninger, så det forekommer lidt underligt omhyggeligt at linke til meningsfæller, som måske slet ikke interesserer sig for alle de andre ting, man skriver om?

Men kunne man alligevel ikke forestille sig, som det er blevet foreslået de forskellige steder (selvom de "venstreorienterede" blogs aldrig vil danne et lukket, oxygenfattigt kredsløb, som det er tilfældet med højreekstremerne), at man blev bare lidt flinkere til at gøre opmærksom på de af sine meningsfæller, som i det mindste er af høj kvalitet?

Hvordan det så end måtte forholde sig, har jeg besluttet at råde bod på disse mangler og opfordre til at støtte en god sags tjeneste ved at linke til tre "progressive" blogs af høj kvalitet, nemlig Bistroist, Citizen Dane og Raapil Unblogged.

Måtte andre gøre det samme. Linkningen er naturligvis ikke ensbetydende med, at jeg til hver en tid vil være enig med alt, hvad disse herrer siger og skriver; kun, at jeg med mit politiske ståsted har fundet gode og intelligente kommentarer på disse sider, og at de måske nok kunne være et besøg værd.

Kender du til en blog af tilsvarende høj eller højere kvalitet, som jeg ikke har fået med, er du velkommen til at sende mig et link, og så vil jeg fluks skynde mig at overveje sagen.

Kommentarer: