– fordi tiden kræver et MODSPIL

30. Sep 2014

Stands Danmarks nye krig i Irak

 
The war in Iraq you're not told about

Læserbrev i Politiken, 30.09.2014:

STANDS DANMARKS KRIG I IRAK

Mens alle danske politikere forsøger at overgå hinanden i omfanget af Danmarks støtte til det amerikanskledede angreb på Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien, er der nogle ting, de lader til at have glemt:

1) Det er ikke vores kamp. Hvor afskyelige og langt ude Islamisk Stat og deres metoder end er, så er det Irak og Syrien og Kurdistan, de truer, ikke Danmark. Vi hverken kan eller skal kæmpe disse menneskers kamp for dem.

2) Luftangreb virker ikke. Bombetogter kræver altid meget betydelige civile ofre, mens de typisk kun gør meget begrænset militær skade. Nettoeffekten af bombninger alene kan meget vel tænkes at blive en styrkelse af IS, ikke en svækkelse.

3) Ekstern indblanding er dybt problematisk. USAs tidligere rolle i Irak var som besættelsesmagt. Irakere, der hjalp amerikanerne, blev derfor ofte set som forrædere. Når lande som Danmark, Storbritannien og USA, der i øvrigt absolut intet har at gøre med konflikten, blander sig på den måde, er det igen formentlig den bedste metode til at sikre, at flere støtter og sympatiserer med IS.

Jeg vil gerne opfordre regeringen til straks at trække enhver dansk støtte til enhver vestlig operation mod mål i Irak og Syrien helt og uigenkaldeligt tilbage.

Billedkilde: PopularResistance.org.

Kommentarer: