– fordi tiden kræver et MODSPIL

11. Sep 2007

Sulten? SMS 'snydmig' til Ågerkarl.dk

 
På vej hjem i bussen i dag faldt mit blik pludselig på en underlig lille annonce: Ved at SMS'e 'cash' til et bestemt nummer kunne jeg låne op til 2000 kroner her og nu - svar om fem minutter!

Så her er noget for den sultne studerende eller kontanthjælpsmodtager, der er bagud med regningerne, lige har brugt de sidste penge på huslejen og det stadig er den første: Bare én SMS, og der er råd til havreryn, pasta og flåede tomater i lange baner!

Der er bare lige en, udover at det koster 25 kroner i gebyr blot at ansøge om et lån:

Det koster 300 kroner at låne kr. 1000,- i 3 uger – 550 kroner for 2000.

Ifølge hjemmesiden skulle det give en "årlig omkostning i procent" på "13,78 procent", men så vidt jeg lige kan regne, er det 30% for tre uger, hvilket giver en helt uhyrligt sats (mellem 2000 og 8600 procent, afhængig af, hvordan man gør det op), hvis man regner det ud pr. år.

Og hvem er vel målgrupppen for sådanne lån - velstillede unge mennesker, der lige skal ud at powershoppe? De kan med fordel få et overtræk på deres bankkonto ... som altid henvender de rigtige ågerkarle sig mest til dem der er mest desperate, nemlig dem, der ikke kan det. Altså: Den gældsplagede studerende eller kontanthjælpsmodtager, der lige mangler til huslejen samt pasta og havregryn.

Og selvom man kan mene, at 300 kroner ikke er alverden, så helt ærligt: 30% for at låne 1000 kroner i tre uger? Hvis ikke det er åger, ved jeg ikke, hvad der er ...

Men hvis du er fuldstændig kørt tør for penge, virkelig kørt helt ud over kanten og du ikke engang ved, hvordan du får den sidste, mugne brødskorpe til at vare måneden ud... så ved du altså nu, at der står gribbe parat til at tage også dén fra dig.

Kommentarer: