– fordi tiden kræver et MODSPIL

01. Dec 2005

Tag til Irak og myrd uhæmmet og ustraffet!

 
Privatansatte lejesoldater i Irak skyder mod civile for sjov, skriver Politiken:
Det ligner først en helt almindelig dødkedelig feriefilm taget ud af en bils bagrude. Men så begynder der at være mere død end kedelig over den.

Pludselig hakker et automatgevær skudsalver af mod den bil, der kører bagved. Bilen bliver ramt og stopper. Klip. Nyt sted, ny bil bagved. Denne gang bliver bilen - en Mercedes - ramt så alvorligt, at den slingrer og torpederer en parkeret taxa. Det hele med underlægningsmusik af Elvis Presleys 'Mystery Train'.

Dette er blot dele af en godt to minutter lang video, der synes at vise, hvordan private lejesoldater tilbringer deres tid i Irak: med tilfældig målskydning mod sagesløse irakiske bilister.
Dette må nødvendigvis være alvorlige forbrydelser, som de pågældende vil blive straffet hårdt for, ikke sandt? Nej, faktisk kan sådanne lejesoldater ikke straffes for noget som helst, de har nærmest lov til at myrde løs på civile, som de selv har lyst til:
De private sikkerhedsfolk i Irak, der arbejder for eksempelvis den amerikanske eller britiske hær, er ligesom deres arbejdsgivere hævet over loven.

Kan ikke retsforfølges De kan hverken retsforfølges i Irak eller i deres hjemlande.

De biler, der tilhører Aegis, har en seddel på bagenden, der på engelsk og arabisk advarer om, at bilerne bagved skal holde afstand, ellers vil der blive åbnet ild. Aegis har, ligesom koalitionssoldater, ret til at anvende dræbende magt, hvis de føler sig truet.
(...)
Der har i flere måneder cirkuleret historier i Irak om, at lejesoldater har dræbt sagesløse irakere.

Men da de er hævet over loven, er de efterladtes eneste mulighed at henvende sig til indenrigsministeriet og klage.

Politikaptajn Adnan Tawfiq fra indenrigsministeriet siger til Sunday Telegraph, at han har fået mange af den slags klager. Han opfatter nogle af dem som sande.

»Når sikkerhedsfirmaerne dræber folk, kører de bare væk, og intet sker. Nogle gange ringer vi til firmaerne, og de benægter alt. Familierne får ingen erstatning eller kompensation. Jeg vil tro, at vi har haft en 50-60 sager af denne slags«, siger han.
Tør man forsigtigt vove at antyde, at det måske ikke er den 100% bedste måde at vinde irakernes "hearts and minds" på?

Faktisk mener jeg, det ville klæde den danske regering at gå foran med et godt eksempel og udstede en international arrestordre på alle lejesoldater, der kan bevises at have været med i sådanne uhyrligheder - for hvis de ikke kan straffes i Irak eller deres hjemlande, kan de formentlig godt i Danmark, fordi de må antages at have karakter af "forbrydelser mod menneskeheden".

Læs mere i Politiken, der også har link til en video med uhyrlighederne.

Kommentarer: