– fordi tiden kræver et MODSPIL

06. Sep 2006

Terrorsag

 
Medierne talte lystigt løs om de terrorrelaterede anholdelser i Odense, og folk kommenterer i aviser og på store og små blogs.

Så hvad har vi at sige om det her? For det første, at det er tidligt, og at diverse udenlandske fortilfælde byder os at tage tingene med et gran salt: Selvom lynchstemningen breder sig på de højreorienterede blogs, hvor det vist kniber med at forstå, at de anholdte ikke allerede er skudt og alle muslimer i Odense etnisk udrenset og udvist, er der jo altså ikke nogen, der er dømt for noget endnu.

Når det så er sagt, så synes jeg, PETs udmeldinger virker beherskede og professionelle, og det får mig til som udgangspunkt at antage, at det virker sandsynligt, at der er substans i sagen - tiden vil så vise, om det er rigtigt eller om der er tale om et tilfælde af overdreven tillid til autoriterne ...

I alle tilfælde synes jeg, alle politikere fra venstre til højre skulle vente, til vi har nogle mere konkrete oplysninger og også gerne tiltaler og domme, før vi går ud og spekulerer alt for meget over, "hvordan det kunne ske", osv.

Og så er det faktisk også rart at se en forhenværende PET-chef gå ud og advare mod at ødelægge samfundet med yderligere retspolitiske stramninger.

Så slipper vi andre for at gøre opmærksom på det, og måske det trods alt vil blive taget alvorligt fra en tidligere PET-chefs mund.

Og måske det kan tage luften lidt ud af Dansk Folkepartis smagløse appel til folks meningsløse frygt. Hvis sagen her viser noget overhovedet, så er det, at systemet lader til at virke - svært at finde noget behov for yderligere stramninger (der alligevel altid vil kunne omgås) her.

Kommentarer: