– fordi tiden kræver et MODSPIL

15. Nov 2005

Tyrkiets premierminister forlader Danmark i protest mod kurdisk TV-station

 
Det her er ikke noget, der sker hver dag: Fremmed statsoverhoved aflyser et planlagt pressemøde med Fogh og udvandrer fra Danmark i protest!

Fra Politiken:
Øjensynligt forlod den tyrkiske premierminister pressemødet i protest mod, at der til mødet var en journalist til stede fra en kurdisksproget tv-station i Danmark.

Den kurdiske tv-stationen hedder Roj TV og sender nyheder, underholdning, børne- og debatprogrammer til kurdere i Danmark fra en adresse i København.

Stationen er under anklage for at være finansieret af penge fra det forbudte kurdiske arbejderparti PKK, som står på EU's terrorliste.

Tyrkiets justitsminister har ved en tidligere lejlighed rejst en skarp kritik af Danmark for ikke at have forbudt stationen.

ROJ TV har tidligere afvist enhver forbindelse med PKK ...
Hvis Erdogan og hermed Tyrkiet gerne vil vise sig som "moderne" og demokratisk, som der var tale om i forbindelse med optagelsesforhandlingerne med EU, har han nok skudt sig selv gevaldigt i foden.

Der er i årevis fremsat alvorlige og berettigede anklager over den tyrkiske regerings behandling af kurdere, herunder det absurde forbud mod det kurdiske sprog.

Ved at udvandre i protest mod den blotte tilstedeværelse af et kurdisk medie forspilder Erdogan en oplagt chance til at vise, at Tyrkiet er blevet mere rummeligt og frit. Men måske det heller ikke var meningen?

Samtidig kan man have Fogh, som har sine egne problemer med Tyrkiets optagelse i EU, mistænkt for ikke at have gjort særlig meget for at afværge konfrontationen: Under besøg af medlemmer af den kinesiske regering har man tidligere gemt kedelige tibetanske diplomater langt af vejen for ikke at såre de fine gæster.

Men altså ikke denne gang. Men fadæsen forekommer alligevel at være Erdogans snarere end Foghs.

Kommentarer: