– fordi tiden kræver et MODSPIL

01. Mar 2007

Ungdomshuset ryddes: Drama og beskyldninger om politibrutalitet

 
Ungdomshuset - Usmalia
Vi har modtaget nedenstående pressemeddelelse og øjenvidneskildring fra Borgergruppen for Ungdomshuset:
Borgergruppens aktivister anholdt og slået med knipler ved Ungdomshuset

Ved den igangværende rydning af Ungdomshuset på Jagtvej 69 er flere af Borgergruppens aktivister blevet anholdt og slået med knipler:

Flere vidner bekræfter samstemmende overfor Borgergruppen at Politiet gik hårdhændet til værks nede ved runddelen.

Anne Eltard beretter: "En 13-årig pige blev slået brutalt gentagne gange af fire betjente, da hun stod foran politikæden ved runddelen. Situationen var rolig på daværende tidspunkt. Pigen forsøgte blot at komme hen til sin mor. Moderen forsøgte at komme hende til undsætning, men blev også anholdt. Moderen genkendte jeg fra Borgergruppen for Ungdomshuset".

Adskillige kommer med beretninger om en 13-årig dreng, der blev skilt fra sin mor, også aktivist i Borgergruppen, og blev gennemtævet af granvoksne betjente. Hele den ene side af hans ansigt var voldsomt sønderslået. Moderen blev anholdt.

Talsmand for Borgergruppen for Ungdomshuset, Esben Olsen, udtaler:

"Borgergruppen for Ungdomshuset fordømmer på det kraftigste politiets brutalitet. Dette er hvad vi hele tiden har frygtet ville ske når Ungdomshuset på Jagtvej blev ryddet. Unge mennesker, der kommer alvorlig til skade. Vi er rasende over at politikerne på Københavns Rådhus fuldkommen er løbet fra deres ansvar. Vi er alvorlig bekymrede for flere unge mennesker kommer til skade, og vi appellerer til politikerne om at gribe ind og genoptage dialogen med de unge".
Hvis du bor eller færdes i området og har set noget, er du velkommen til at skrive om det i kommentarfeltet.

Kommentarer: