– fordi tiden kræver et MODSPIL

10. Jul 2006

Urbant MODSPIL

 
Denne hjemmeside har, som jeg nævnte for et stykke tid siden, fået en lille aflægger ovre på URBANblogs, og den var i dag så heldig at blive citeret på side 22 i dagens trykte avis, hvor man var faldet over denne truisme, jeg skrev forleden:
Sammenfattende kan forklaringen på alle de problemer, vi ser med udlændinge og integration her i landet, vel koges ned til to ting:
  • Der er for få flygtninge og indvandre i Danmark, og
  • de, der er her, har ikke været her længe nok.
Dvs., vi er stadig i “kulturchok-fasen”. Om nogle år, når der er mange flere danskere af “anden etnisk oprindelse”, eller hvad man vil kalde det, og deres tilstedeværelse er langt mere selvfølgelig (for alle parter!), vil det gå langt bedre - som vi allerede ser i traditionelle indvandrerlande som England og USA.

I mellemtiden er “integrationsproblemer” vel også først og fremmest et “danskerproblem” i den forstand, at det primært er danske arbejdsgiveres afvisning af indvandreres arbejdskraft og danskernes “overlegne” holdning til indvandrernes kultur, der lægger hindringer i vejen for en ordentlig integration.

Flere indvandrere, i længere tid, og nogle lidt mere tolerante danskere ønskes, tak!
Og det er jo så sandt, som det er sagt, og nu kan alle URBANs læsere så også få lov til at læse det - så lidt har man (eller i alt fald læserne) altså ud af sådan en lille nebengeschäft ...

Kommentarer: