– fordi tiden kræver et MODSPIL

03. Mar 2006

Venstres Jens Rohde - nu med griseører?

 
Eller Pinocchio-næse.

Jens Rohde fortalte i går i TV, at en datter til en af de 12 tegnere, der har leveret tegninger af profeten Muhammed til Jyllands-Posten, var blevet opsøgt i sin skole af "12 muslimske mænd". I dag udtaler Mogens Blicher Bjerregård, formand for Dansk Journalistforbund, i en pressemeddelelse fra forbundet:
Fakta er, at Jens Rohde i en fortrolig samtale er blevet briefet om tegnernes forhold. I den forbindelse har han fået forskellige opdateringer om tegnernes aktuelle situation, inklusiv en flere uger gammel historie fra en skole. Det er denne fjer, der er blevet til fem høns gennem Jens Rohde.

En af de faktuelle fejl er blandt andet billedet af 12 muslimske mænd - det er helt forvrænget og ude af proportioner.

Det er direkte amoralsk af Jens Rohde at bruge tegnerne, og deres familiers, personlige sikkerhed til at fremme sin egen politiske argumentation i en betændt sag.

Med sine skræmmebilleder graver Jens Rohde grøfterne endnu dybere i det danske samfund.
I en artikel i Politiken understreger Bjerregård, at han ikke udtaler sig på egne vegne:
De 12 tegnere er alle er medlem af Dansk Journalistforbund, og Mogens Blicher Bjerregård skriver i en udtalelse, at han udtaler sig på vegne af dem, og at forbundet ser det som sin opgave at beskytte tegnerne og tage presset for dem blandt andet i forbindelse med de mange henvendelser, de får fra medierne.
Så Jens Rohde stak lige en rask plade, som sikkert kunne hælde lidt benzin på bålet og dermed give vælgerpote midt i en politisk betændt situation - på den pågældende tegners og hans families bekostning. Herligt! Og utvivlsomt gavnligt for Sagen, især hvis Sagen defineres som støtte til Dansk Folkepartis og Venstres linje og stemmetal.

Hvor dybt er det egentlig lige, du er sunket - Jens Griseøre?

Kommentarer: