– fordi tiden kræver et MODSPIL

22. Jul 2011

Vi er ved at ødelægge Danmarks rygte

 
Læserbrev i Århus Stiftstidende, 22.7.2011:

Jeg tror ­ikke, der er mange danskere, som er helt klar over, hvad vi som land er ved at gøre ved vores gode navn og rygte i disse år.

Mistænkeliggørelsen af muslimer som 'invaderende terrorister' og østeuropæere som 'bandekriminelle' står ud fra medierne som en strid kuling og blæser de sidste rester af humanitet væk fra den administrative praksis i Udlændingeservice.

Spørg blot århusianske Anahita Taheri, dansk statsborger og opvokset i Danmark, hvis eneste forbrydelse var at gifte sig med en mand fra Iran, som hun har to børn med. Efter brylluppet opholdt familien sig ­noget tid i Teheran af hensyn til mandens studier. Udlændingeservice vurderede, at familiens 'samlede tilknytning' til Iran er større end den til Danmark, og manden har derfor fået besked på omgående at forlade Danmark.

Udlændinge i Danmark fortæller om en voksende mur af fjendskab og afvisning, som de hverken har oplevet andre steder ­eller havde drømt om, før de ­ankom til det lille, grønne, progressive og tolerante smørhul, som de havde hørt om.

Mange udlændinge udvikler forsvarsmekanismer, som sætter dem i stand til at overleve i et sådant klima, men som i virkeligheden ­repræsenterer et højst foruroligende sygdomstegn. De bliver tykhudede eller forfalder til sarkastisk humor, hvor vendinger som »tal dansk for helvede!« er hyppige gæster.

Og det er ikke arbejdsløse, mellemøstlige indvandrere, jeg taler om. Det er folk fra England, USA, ­Canada, Australien, Sydafrika, Indonesien, folk med lange uddannelser, der lægger hundredetusinder i skat hvert eneste år, men alligevel føler sig jaget rundt i manegen og ramt af en udlændingepolitik, som det næppe er muligt at beskrive som andet end racistisk.

Pointsystemer, gebyrer på flere tusinde kroner på en grundlæggende menneskerettighed som familiesammenføring og en jernhård udvisningspolitik gør det ­ikke spor bedre.

Regeringen forsikrer, at Danmark ønsker at tiltrække veluddannede udlændinge, men gør ikke noget for, at nogen som helst veluddannede udlændinge dog skulle ønske at flytte hertil.

Den første opgave for en ny regering vil være at genoprette Danmarks ry og rygte ikke blot over for omverdenen, men over for de herboende udlændinge, vi i årevis har ­behandlet som pariaer. Det vil kræve, at vi fjerner ethvert spor af Dansk Folkepartis og det yderste højres indflydelse på værdipolitikken.

Kommentarer: