– fordi tiden kræver et MODSPIL

10. Oct 2006

Vild opstandelse

 
Nogle medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom på sommerlejr morer sig med at vise deres syn på bestemte religiøse grupper på en privat video, og der er vild opstandelse.

Lad os se bort fra oplagte mediestunts som de stakkels DFU'eres "gåen under jorden" og den slags, og prøve at skære ind til substansen: Nogle tåbelige unge mennesker opfører sig ikke-helt-fint-i-kanten til en fest ... what else is new?

De internationale ramifikationer kan vi også ret hurtigt skaffe os af med - Danmark havde i forvejen skabt sig et ry som en slags islamofobiens højborg, og derfor er udlandet naturligvis ekstra opmærksomme på hvad der sker på dén front netop nu.

Men mere bliver det nok og forhåbentlig heller ikke til i denne omgang - jeg er stort set enig med Citizen, når han skriver:
Endnu er vi ikke nået dertil, hvor de frådende masser går på gaden i Mellemøsten og forlanger Pia Kjærsgaards hoved på et fad, men med lidt dygtig manipulation fra nogle magthungrende imamer og andre islamister, der har en position at kæmpe for, så skal det såmænd nok lykkedes også.

Snak om utilsigtede konsekvenser af nogle plørefulde danske møgungers "selskabsleg".
Nej, denne sags kerne er dansk indenrigspolitik. Og denne kerne er: Hvad siger det om Dansk Folkeparti og Dansk Folkepartis menneskesyn, at det er i netop dette parti, at de unge mennesker morer sig på den måde, rent internt?

Hvad siger det om, hvad vi kan vente os af Dansk Folkeparti i fremtiden?

Og sluttelig - hvad ville det have sagt om Dansk Folkeparti, om løjerne havde omfattet samme forhånelse af jøder og jødedom, som nu er blevet muslimer og islam til del?

Nogle fulde børns tåbeligt afstumpede lege bør ikke få politiske konsekvenser, og slet ikke udenrigspolitiske.

I hvert fald ikke direkte. Derimod bør de få oplysende konsekvenser, idet de endnu engang minder os om selve kernen i Dansk Folkepartis menneskesyn.

Vi graver og graver efter Dansk Folkepartis essens, og gang på gang dukker den op - Louise Frevert-sagen, Søren Krarups antisemitisme, Mogens Camres ubehagelige udgydelser og nu DFU'ernes små selskabslege - og gang på gang bliver det klart, at vi står med en umiskendelig lort i hånden.

Kommentarer: