– fordi tiden kræver et MODSPIL

12. Jan 2007

Vrøvlet et mål i sig selv - og intimidering florerer i debatten?

 
Jeg havde forleden et yderst kort læserbrev i Jyllands-Posten, hvor jeg harcelerer over et andet læserbrev, som efter min bedste opfattelse ikke var andet end hadefuldt sludder:
»DAGLIGT OPLEVER vi, at præster misbruger det kristne evangelium til at politisere og mere eller mindre direkte støtte totalitære ideologier, der er fjendtligt indstillede over for kristendommen,« skriver Niels Rydung i JP 2/1.

Aldrig har jeg i mine livsskabte dage hørt mage til paranoidt sludder.

Er debatten nu endelig kommet så langt ud, at vrøvlet er et mål i sig selv, så længe det er hadefuldt? For det er i alle tilfælde, hvad Niels Rydung lever op til.

I dag modtog jeg så nedenstående postkort, hvorpå læserbrevet (som man kan se) er gengivet sammen med påskriften "heng ut landsforedere" og "denne mannen er farlig":
Højreorienteret intimidering
Hvem har lavet/skrevet kortet? Tja, teksten er skrevet på norsk, og postkortet er stemplet "Østjyllands Postcenter", så man kunne vel gætte på, at der er tale om en højreorienteret nordmand, som bor ét eller andet sted i det østlige Jylland. Hvem ved?

Udover det mildt morsomme i, at det tilsyneladende er en nordmand, som således finder det for godt at blande sig i debatten om, hvad man kan sige her i Danmark, er det måske betegnende for debatniveauet på den "fremmedskeptiske" fløj, blandt Dansk Folkepartister og hvad mere ekstremt er:

Hvis nogen vover at sige dem imod - hvad så med lidt rask meningsterror, måske en personlig henvendelse med trusler eller beskyldninger om forræderi?

Måske vedkommende så ville tænke sig om to gange, før han valgte at udtale sig offentligt?

Meningsterror og et klodset forsøg på intimidering, det er hvad det er - og jeg håber, ingen vil lade sig skræmme af den slags. Mig kan det ikke anspore til andet end fremover at sige, hvad jeg nu har at sige, endnu mere klart og tydeligt end før.

Kommentarer: